Toon alles (2)

FIN bezorgd over weinig animo voor zelfregulering

10 december 2020, 06:00
FIN-directeur Siep Wijsenbeek bezorgd over zelfregulering
FIN-directeur Siep Wijsenbeek bezorgd over zelfregulering
De FIN, koepel van vermogensfondsen, is bezorgd over het gebrek aan animo bij haar leden voor deelname aan de zelfregulering. In een brief roept directeur Siep Wijsenbeek de leden op om de reguliere, vierjaarlijkse toetsing, te doorlopen.

‘De FIN Commissie Goed Bestuur en het FIN-bestuur komen tot de gezamenlijke conclusie dat de deelname aan de zelfregulering helaas achterblijft bij de verwachting. Dat is zorgelijk gezien het grote belang van de zelfregulering voor de leden van de FIN zelf en voor de sector als geheel. Het gaat namelijk over de organisatorische en bestuurlijke gezondheid van onze besturen’, zo constateert Wijsenbeek in een email aan de FIN-leden.

Wijsenbeek wil de particpatie tentameren door capaciteitsuitbreiiding: ‘De FIN Commissie Goed Bestuur en het FIN-bestuur willen u dan ook graag zoveel mogelijk faciliteren om aan de zelfregulering deel te nemen. Met die reden wordt het FIN Team uitgebreid met een extra medewerker die u vanaf 1 januari 2021 gaat helpen bij het opstarten van deelname aan de zelfregulering, met als meetinstrument de toetsing om de 4 jaar. Daarnaast willen wij het traject indelen in een aantal stappen en inhoudelijke hulpmiddelen ontwikkelen om uw deelname aan en het proces van de toetsing te faciliteren. Alvorens dit te doen, willen wij eerst daarover uw mening vragen, zodat wij de juiste aanpassingen kunnen doen.’
De leden hebben tot vrijdag 11 december de mogelijkheid om de vragenlijst in te vullen.  
gerelateerde items