Filantropie in Nederland: uniek onderzoek

13 januari 2016, 13:11
Founding fathers & mothers: Jazi & Nassau.
Founding fathers & mothers: Jazi & Nassau.

Het onderzoek Filantropie in Nederland streeft ernaar om grote gevers en non-profit organisaties beter op elkaar te laten aansluiten, zodat ze samen meer impact kunnen creëren. Filantropie in Nederland is een sectorbreed initiatief, ondersteund door meer dan 60 partners, waaronder ook De Dikke Blauwe, die het gezamenlijk doel hebben om filantropie in Nederland een positieve impuls te geven.

In een sector waar een toenemende druk staat op fondsenwerven, richten steeds meer non-profit organisaties zich – naast bijvoorbeeld kleine gevers en bedrijven – ook op de particuliere ‘grote gever’. Alhoewel de idealen veelal overeenkomen, lijkt het vaak alsof grote gevers en non-profit organisaties een andere taal spreken.Als zij elkaar beter zouden begrijpen, kunnen organisaties beter inspelen op de behoeften van de gever en gaat deze met plezier meer geven.
 
Filantropie in Nederland is een grootschalig onderzoek met het doel de verschillende belevingswerelden van non-profit organisaties en grote gevers in kaart te brengen en een brug te bouwen die hen nader tot elkaar brengt.
 
Wat dit onderzoek uniek maakt, is dat het voor het eerst diep ingaat op de relatie tussen grote gevers en non-profit organisaties en de verwachtingen die zij hieromtrent hebben. Meer dan 1300 respondenten hebben meegedaan aan de online enquête en 40 aan de diepte interviews.
 
De resultaten en conclusies van Filantropie in Nederland zijn verwerkt in een handzame rapportage, met praktische conclusies, aanbevelingen en tips, die voor iedereen kosteloos te downloaden is. Dit om non-profit organisaties, filantropie intermediairs en adviseurs te helpen direct beter in te kunnen spelen op de behoeftes van grote gevers en voor grote gevers om met plezier en voldoening meer kunnen gaan geven.

Founders & sponsors
Het initiatief van Filantropie in Nederland is ontstaan vanuit Jazi Foundation en Nassau Fundraising, twee organisaties die zich inzetten voor de bevordering van filantropie in Nederland. Filantropie in Nederland is mede mogelijk gemaakt en ondersteund door hoofdpartner Charity Management van Rabobank en ondersteund door het centrum voor filantropische studies van VU Amsterdam.
 
Jazi Foundation         Nassau_logo               Rabo logo     VU logo v2
 
Maar de kracht van Filantropie in Nederland komt uit het feit dat het een sectorbreed initiatief is, ondersteund door meer dan 60 organisaties die het gezamenlijk doel hebben om filantropie in Nederland een positieve impuls te geven. Dank gaat uit naar alle partners die zich al hebben aangesloten om het onderzoek te ondersteunen:
 
Kennisbank Filantropie    goededoelennederland    Instituut Fondsenwerving    FIN Logo
 
Partin      filanthropium       De Dikke Blauwe Major Donor Campagne      High Impact Philanthropy      Beter Geven
 
Partos logo    IF Academy      unicef                NOC
 
vakbladfondsenwerving    LOGO_Simavi_NL_claim_MEDIUM     KWF Kankerbestrijding‎       Rode Kruis Logo
 
cultuurondernemen    vakopleidingen-fondsenwerving      IL-955-Logo nieuw lang PMS
 
PIF World  Diabetes Fonds logo        MamaCash       Artsen Zonder Grenzen
 
Guidato Family Office   OpenDoors     CliniClowns Logo  Natuur & Milieu Ubbo Emmius Fonds
 
profonte       Start_Dancing_stap        Leger des Heils      zoa-logo
 
dierenbescherming     GeefSamen     Plan-logo-tagline-RGB   cordaid   DierenLot
 
Vereniging Rembrandt   Boijmans ADRA Nederland horizontal icon CMYK     HungerProject
 
Lepra Stichting   regenbooggroep   humanitaslogo-CMYK-fullcolour   whydonate
 
Logo Providence Capital        soskinderdorpen    ANZwart
 
ScanFonds      Wageningen         lilianafonds    oranjefonds
 
carazPAX     Foam Fotografiemuseum Amsterdam
 
Teylers      Holland Festival logo blauw     uva_merk_AUF
 
lakenhal     vogelbescherming   Crailo_logo Almer_logo    Pywymic
 
idfa      ECSP      RabobankFoundation_logo_rgb
 
gerelateerde items