Femke Halsema spreekt met Bill Clinton tijdens Goed Geld Gala

Femke Halsema spreekt met Bill Clinton tijdens Goed Geld Gala
Femke Halsema spreekt met Bill Clinton tijdens Goed Geld Gala
6 februari 2013
Nieuws | | Loterijen

Bill Clinton is op 13 februari aanstaande als eregast aanwezig bij het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Oud-politicaFemke Halsema gaat met de voormalig president in gesprek over onder meer de definitie van leiderschap, de grootste uitdagingen van dit moment, duurzaamheid en de rol van de ‘civil society’ voor de samenleving.

Tijdens het Goed Geld Gala, dat dit jaar plaatsvindt in Het Concertgebouw in Amsterdam, maakt de Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar dankzij de 2,5 miljoen deelnemers bijeen is gebracht voor goede doelen. Vorig jaar was dit 284 miljoen euro, dat ten goede kwam aan meer dan 85 goede doelenorganisaties. Van ieder lot gaat de helft naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Clinton Foundation
Directeuren en voorzitters van goede doelenorganisaties, bekende ambassadeurs van goede doelen en relaties van de loterij wonen het Goed Geld Gala bij. Bill Clinton is namens zijn Clinton Foundation aanwezig. Deze stichting ontvangt sinds 2005 steun van de loterij. De missie van Clinton Foundation is om wereldwijd de gezondheid te verbeteren, economieën te versterken en te pleiten voor een gezondere jeugd voor kinderen. Ook zet de Foundation zich in voor milieubescherming door samenwerkingen tussen overheden en het bedrijfsleven, ngo’s en particulieren te stimuleren.

Het programma is via een live videostream te volgen op www.postcodeloterij.nl.