FeelGoodGift: geven is leuker dan krijgen

13 december 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN - Stichting GeefGratis komt met een nieuwe geefvorm: de FeelGoodGift. Door tijdens de feestdagen zelf wat minder te vragen krijgt het goede doel wat extra's. Want geven is leuker dan krijgen, aldus de initiatiefnemers.


Tijdens de feestdagen circuleren er weer volop verlanglijstjes, waarmee de cadeaustroom richting schoenen (Sinterklaas) en sokken (Kerst) gereguleerd wordt. Stichting GeefGratis stelt voor om dit keer eens af te zien van luxe artikelen. De schenker wordt dan gevraagd om het bespaarde bedrag in de vorm van de FeelGoodGift ten goede te laten komen aan het goede doel. Bij het cadeau krijgt de ontvanger een certificaat, zodat hij zich de volle omvang van het gekregene/gegevene kan realiseren.

 


In principe kan iedereen het initiatief nemen tot een FeelGoodGift: schenkers en krijgers. De FeelGoodGift is aan te vragen op www.feelgoodgift.nl Wie zich registreert op deze website kan een keus maken uit een van de 1.100 bij GeefGratis aangesloten goede doelen.

 


De achterliggende gedachte achter de FeelGoodGift is dat we tegenwoordig alles toch al hebben. Desondanks wordt jaarlijks gemiddeld 634 euro per persoon aan kerstgeschenken uitgegeven. Stichting GeefGratis hoopt door haar initiatief een deel van dit geld bij de goede doelen terecht te laten komen.