FC Utrecht winnaar van de St. Antonius Beddenrace 2015

14 september 2015, 00:00
Maarten Rook neemt de cheque in ontvangst
Maarten Rook neemt de cheque in ontvangst
Afgelopen zondag 13 september hebben 11 teams al racend met een bed gestreden en FC Utrecht mag zich de winnaar noemen van de St. Antonius Beddenrace 2015. Als tweede is geëindigd ROC Midden Nederland en als derde het Oosterlicht College. Met deze race heeft het St. Antonius Onderzoeksfonds € 40.000,- weten op te halen. De cheque werd uitgereikt door een van de deelnemers aan de bestuursvoorzitter van het St. Antonius Onderzoeksfonds de heer Maarten Rook.

Het geld komt ten goede aan onderzoek op het gebied van hart-, vaat- en longziekten en kanker. Een deel van de opbrengst wordt besteed aan het zogenoemde DETECT-onderzoek: (vaat)onderzoek naar slagaderlijke vernauwingen die bij veel mensen leiden tot ernstige loopklachten en soms zelfs tot amputaties.

Deelnemers
Deelnemers aan de beddenrace waren bedrijven uit Utrecht en Nieuwegein: FC Utrecht, Oosterlicht College, ROC Midden Nederland, HLB Blömer accountants en adviseurs, Sport ID Nieuwegein, St. Antonius Ziekenhuis – Raad van Bestuur en afdeling Hart- en vaatziekten, TNT Innight, Vitras en MMBS Gevelvoegers. De teams moesten in totaal 10 km in estafettevorm met 5×2 koppels afleggen.

Opbrengst naar onderzoek
Het geld van de beddenrace komt ten goede aan het St. Antonius Onderzoeksfonds. Dit fonds financiert onderzoeken waardoor patiënten een betere kwaliteit van leven krijgen. Het gaat vooral om onderzoeken op het gebied van hart-, vaat- en longziekten en kanker. Denk bijvoorbeeld aan de eerste hartoperatie via de lies in 2013. Maar er wachten meer onderzoeken op financiering, zoals het bovengenoemde DETECT-onderzoek. Bij de financiering van onderzoeken door het fonds gaat om onderzoek dat van groot belang is voor ons allen en de mensen in deze regio in het bijzonder.
 
 
gerelateerde items