Kunstvereniging Diepenheim richt Fair Practice Fonds op

3 april 2019, 00:00
Kunstvereniging Diepenheim introduceert een eigen Fair Practice Fonds
Kunstvereniging Diepenheim introduceert een eigen Fair Practice Fonds

Draag bij aan een gezonde kunstsector  


Kunstvereniging Diepenheim introduceert een eigen Fair Practice Fonds. Een fonds waarbij elke gedoneerde euro volledig ten goede komt aan het honorarium van kunstenaars waarmee zij samenwerkt. ‘Kunstvereniging Diepenheim is een centrum voor hedendaagse beeldende kunst waar kwaliteit en verdieping centraal staan. Kunstenaars die dit bieden, verdienen daarvoor een eerlijke vergoeding’, stelt zakelijk leider Jacko Brinkman.
 
Liefhebbers van de hedendaagse beeldende kunst, die zich aansluiten bij de gedachte dat kunstenaars recht hebben op een eerlijke vergoeding voor hun arbeid, kunnen begunstiger worden van het Fair Practice Fonds. Hiervoor wordt een minimale bijdrage van € 250,- per jaar gevraagd. De Kunstvereniging heeft de status van een Culturele ANBI. Dit betekent dat de bijdrage voor de begunstiger aftrekbaar is bij de aangifte inkomstenbelasting.
 
Meet & greet
Jacko Brinkman

Begunstigers hebben gratis entree bij tentoonstellingen (inclusief een gast) en worden uitgenodigd voor feestelijke openingen met een diner en meet & greet met kunstenaars.
Een begunstiger is ook direct lid van de Kunstvereniging en geniet zo van voordelen bij aankoop van kunst, speciale edities, evenementen, workshops e.d. Begunstigers kunnen zowel op naam als anoniem bijdragen. 
 

Brinkman benadrukt: ‘Je investeert hiermee in een duurzame kunstenaarspraktijk, in behoud van kwaliteit, in artistieke ontwikkeling, in groei en in innovatie. Samen met jou kunnen wij bijdragen aan een gezonde culturele en creatieve kunstsector.’
 
Voor meer informatie of een persoonlijk onderhoud mail met Jacko Brinkman, zakelijk leider: j.brinkman@kunstvereniging.nl.
 
gerelateerde items