EZ: maatschappelijk jaarverslag Rabobank het best

12 februari 2009
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (12 februari) - Het ministerie van Economische Zaken heeft onlangs weer haar Transparantiebenchmark laten verrichten. In de editie 2008 komt de Rabobank goed uit de bus. EZ bekroonde de bank met de prijs voor het beste maatschappelijke jaarverslag over 2007.


Het was niet de enige prijs die werd uitgereikt. EZ bekroonde ook het meest innovatieve maatschappelijke jaarverslag. Deze prijs ging naar Air France-KLM. Het meest innovatieve jaarverslag was volgens het ministerie dat van Shell en Unilever.

 


Wat zijn de belangrijkste trends in maatschappelijke jaarverslaggeving? Volgens PriceWaterhouseCoopers, dat de benchmark uitvoerde, is het opvallend dat er steeds vaker sprake is van ‘strategische verankering' in de bedrijfsstrategie. Ook wordt steeds vaker aanvullende informatie op de corporate website geplaatst.

 


Overigens staat het maatschappelijke jaarverslag nog in de kinderschoenen, stelde NIVRA-directeur Gert Smit tijdens de feestelijke bijeenkomst. Het niveau van de financiële jaarverslaglegging is wat hem betreft doorgaans nog een stuk hoger.

 


Zie ook: www.minez.nl