NLFL start expertprogramma Vermogens en institutionele fondsenwerving

2 februari 2018, 07:00
Juliet MacDowell is speciale gast bij het webinar.
Juliet MacDowell is speciale gast bij het webinar.
Nederland Filantropieland start komende maand met het expertprogramma ‘Vermogens en Institutionele Fondsenwerving’. Wil je aan de slag met het werven van kleine en grote bedragen bij overheid en vermogensfondsen, dan leer je met dit programma gericht aanvragen doen. Sprekers Juliet MacDowell, Han Valk en Deny de Jong leiden het eerste webinar.
 
NLFL biedt met het expertprogramma een intensieve verdieping op een voor de filantropie relevant onderwerp. Het is een ontwikkelprogramma naar een concreet doel, omvat verschillende leervormen en is zo opgebouwd dat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Het expertprogramma ‘Vermogens en Institutionele Fondsenwerving’ is een combinatie van webinars, coaching op maat, live-bijeenkomsten en opdrachten. Naast introductie in de wereld van institutionele en vermogensfondsen wordt in de opdrachten toegewerkt naar het antwoord op drie centrale vragen:
  1. Hoe bouw ik een krachtige Case for Support?
  2. Is mijn organisatie klaar voor werving bij institutionele en vermogensfondsen?
  3. Hoe verken ik kansen en ga ik eropaf?
 
Tijdens het eerste webinar op 15 februari kun je kennismaken met het onderwerp en besluiten of je je wilt aansluiten bij het expertprogramma. Klik hier om je aan te melden.
 
De sprekers
Juliet MacDowell is een doorgewinterde ontwikkelingsprofessional en fondsenwerver met meer dan twintig jaar ervaring, waarvan tien in fondsenwerving. Haar cv is indrukwekkend: zo haalde ze bijna vijfhonderd miljoen dollar op voor de United States Agency for International Development (USAID). Ze werkte ook samen met de US Department of Labor (USDOL), The European Union, The Global Fund, GIZ, SIDA, Norad, AusAid, en Dfid. 
Han Valk is fondsenwerver. Na ruim tien jaar als hoofd fondsenwerving gewerkt te hebben bij verschillende organisaties is hij sinds 2015 oprichter en senior consultant bij Han Valk – Fundraising Consultancy & Interim Management. Hij en zijn collega’s helpen ruim 40 organisaties in bijna 20 landen in het ontwikkelen van een fondsenwervende strategie en het vinden en benutten van fondsenwervende kansen bij met name vermogensfondsen en overige institutionele donoren. Daarnaast werkt hij als interimmanager voor organisaties in binnen- en buitenland.
Deny de Jong is adviseur, docent en trainer. Hij begeleidt vanuit zijn eigen bureau Offspring goede doelen organisaties en maatschappelijke initiatieven bij strategie, organisatieontwikkeling, community building en fondsenwerving. Ook is hij docent bij de Beroepsopleiding Fondsenwerving van de 3F Academy. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van organisaties in o.a. het aanscherpen van hun Case for Support en heeft daar zijn eigen model voor ontwikkeld. Daarnaast kent hij de wereld van vermogensfondsen en overheid en weet wat er voor nodig is om een goede aanvraag in te dienen.
gerelateerde items