Toon alles (1)

Evers Staat Op Run haalt 185.356 euro op Voor Spieren voor Spieren 

2 juli 2018, 13:00
Edwin Evers, Giel Beelen en Gerard Ekdom (Foto: Gerard Ekdom)
Edwin Evers, Giel Beelen en Gerard Ekdom (Foto: Gerard Ekdom)
De Evers Staat Op Run heeft gisteren 185.356 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. De totaalopbrengst gaat volledig naar Spieren voor Spieren, waarmee een ‘Inspanningslab’ in het Kindercentrum van het UMC Utrecht wordt gerealiseerd. Radio 538-dj Edwin Evers en zijn team renden zondag samen met bijna tweeduizend luisteraars en vrienden van de ochtendshow een fun run van 5.38 kilometer voor het goede doel. 
 
Deelnemers doneerden vijftien euro voor een startbewijs en lieten zich sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen, dit jaar voor Spieren voor Spieren. Onder anderen Ronald de Boer, Dries Roelvink, Gerard Ekdom, Giel Beelen, Reinder Nummerdor, Vinchenzo, Amara Onwuka, Meike de Jong, Hugo de Jonge (Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en 538-dj’s trokken hun hardloopschoenen uit de kast om zoveel mogelijk geld op te halen tijdens de recreatieve sponsorloop in het Amsterdam Science Park.
 
‘Waanzinnig bedrag’
Edwin Evers: ‘Dankzij alle mensen die op deze zonnige dag hebben deelgenomen aan de Evers Staat Op Run hebben we een waanzinnig bedrag opgehaald voor Spieren voor Spieren. Iedereen ontzettend bedankt!‘
 
Spieren voor Spieren Inspanningslab
De opbrengst van de ‘Evers Staat Op Run’ wordt gebruikt als bijdrage voor het realiseren van een speciaal ‘Inspanningslab’ binnen het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het UMC Utrecht. Het Kindercentrum is dé plek in Nederland voor de beste diagnose, behandeling en zorg voor kinderen met een spierziekte. Door de uitbreiding met het Inspanningslab komen zorg en onderzoek naar bewegen, sport en training bij kinderen met een spierziekte samen op één plek.
 
gerelateerde items