Eventmanager bij Artsen zonder Grenzen

7 maart 2018, 12:40
Eventmanager bij Artsen zonder Grenzen
Eventmanager bij Artsen zonder Grenzen
Functie: Event Manager 
Organisatie: Artsen zonder Grenzen
Aantal uren: 24-40 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 15 maart
 
Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.
 
Naast het geven van directe hulp, maken we onacceptabele situaties wereldkundig en spreken overheden, instanties of sleutelpersonen aan en roepen hen op in actie te komen. Zodat mensen die onrecht wordt aangedaan, de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het belang van onafhankelijke noodhulp, toegang tot medicijnen en een humaan Europees vluchtelingenbeleid zijn belangrijke thema’s waarover we ons uitspreken. 

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van support binnen de Nederlandse samenleving. 

Voor de afdeling Communicatie en Fondsenwerving zoeken wij per direct een:
Event Manager (24-40 uur p/w)
 
Artsen zonder Grenzen organiseert events voor specifieke doelgroepen, met als doel onze donateurs en supporters op een persoonlijke manier te betrekken bij ons werk. Met deze nieuwe functie gaan wij de events opnieuw opzetten voor alle doelgroepen van Communicatie & Fondsenwerving, waaronder donateurs, online ambassadeurs, en stakeholders van pers en advocacy.
 
De events moeten direct bijdragen aan het behalen van onze doelstellingen op het gebied van fondsenwerving, communicatie en advocacy. We willen op basis van onze strategie een doorvertaling in wat dat betekent voor events. Wij zoeken een kei van een event manager die deze professionaliseringsslag met ons kan realiseren.
 
Je hebt de volgende taken en verantwoordelijkheden:
 • ​​Je ontwikkelt het (deels bestaande) jaarplan voor events op inhoud en planning
 • ​​​Je denkt op strategisch niveau mee en brengt proactief ideeën in voor events en stemt deze af met de verantwoordelijke coordinator
 • Je ontwikkelt en optimaliseert formats waarbinnen de events worden georganiseerd
 • Je ziet kritisch toe dat de events de juiste inhoud en uitstraling hebben, conform de brand identity van Artsen zonder Grenzen
 • Je organiseert de events van A tot Z, inclusief interne afstemming (briefing voor doelgroepselecties, productie van communicatie, budget, administratie, etc.) en externe coördinatie (mailinghuis, locatie van events, catering, etc.)
 • Je draagt in samenspraak met de betrokken teams zorg voor het behalen van ambitieuze en duidelijke KPI’s per event en monitort en rapporteert de resultaten
 • Je bouwt een team met AzG vrijwilligers die een bijdrage leveren aan de events
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de business case om de functie te continueren, en levert hier ook de juiste data voor aan
 
Waar ben je goed in?
Je bent een kei in het (mede-)bedenken en organiseren van events. We zoeken een combinatie van hoog denkniveau wat betreft het strategisch inzetten van events en de organisatorische uitvoering ervan. Je bent klantgericht, weet mensen te betrekken en hebt oog voor het verbeteren van de donateursbeleving. Je bent een organisatorische duizendpoot, kunt als een spin in het web functioneren en bent niet vies van hands-on werk. Buiten kantoortijd werken is voor jou geen probleem. Je houdt overzicht en werkt gestructureerd en projectmatig op de vele en uiteenlopende taken die je hebt. Je weet de doelstellingen op de langere termijn in het oog te houden en te behalen. 
 
Plek in de organisatie
De Event Manager rapporteert aan de Coördinator Relatiemanagement, maar is werkzaam voor de hele afdeling. Het betreft een nieuwe functie. 
 
Profiel 
 • Je hebt een hbo of wo-opleiding met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het organiseren van events
 • Je hebt ervaring in projectmanagement
 • Ervaring in relatiemanagement is een pre. 
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel verbaal als schriftelijk
 • Je kunt zowel goed zelfstandig als samen in een team werken
 • Je bent flexibel
 • Je bent communicatief sterk en je bent representatief richting de verschillende stakeholders
 • Je hebt een warm hart voor de missie van Artsen zonder Grenzen
 • ​Je hebt een uitmuntende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal in zowel woord als geschrift
 
Wij bieden voor deze functie
·       Een bruto salaris in schaal 6 van minimum €2.737 en maximum €3.909 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring. 
·       Een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur).
·       Een uitdagende baan in een stimulerende, professionele werkomgeving bij een gedreven internationale organisatie.
 
Informatie en sollicitatie
Voor verdere concrete informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met of Martje van Nes (Hoofd Fondsenwerving 020-520 9876) of Gerbren Deves (Coördinator Relatiemanagement tel: 020 - 520 8769).
 
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je hier online solliciteren. De sluitingsdatum om te reageren is woensdag 14 maart.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ~
 
gerelateerde items