Evelijne Bruning: bevlogen DDB-columnist

3 mei 2017, 10:00
Evelijne Bruning
Evelijne Bruning
Evelijne Bruning was hoofdredacteur van het vakblad Vice Versa en nu al weer acht jaar directeur van The Hunger Project. Bruning: ‘Een goed doel dat heel hard werkt aan het einde van de honger. Met grote kans op impact, en met hele mooie resultaten. En voortaan laat ik in de Dikke Blauwe minstens maandelijks mijn licht schijnen op een vraagstuk waar ik over struikel.’
 
Evelijne studeerde Culturele Antropologie en behaalde daarin twee doctoraaldiploma’s. Ze studeerde af in de richting medische antropologie en in ontwikkelingssociologie, waarbij ze zich specialiseerde zich in de regio Zuidoost Azië. In 1999 werd ze programmamedewerker in Vietnam bij SNV. Later werd ze managementassistente en communicatieadviseur bij die organisatie. In 2004 werd Evelijne hoofdredacteur van Vice Versa, het Nederlandse vakblad voor ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast had ze allerlei andere werkzaamheden, zoals het hoofdredacteurschap van Capacity.org, freelance klussen als dagvoorzitter en discussieleider tijdens debatten en expertmeetings op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.
 
The Hunger Project
In 2010 werd ze directeur van The Hunger Project, een organisatie die met 500 medewerkers en 400.000 lokale vrijwilligers aan het einde van de honger werkt. Binnen korte tijd wist ze de organisatie op de kaart te zetten in Nederland, financieel gezond te maken en flink uit te breiden. Daarnaast is ze bestuurslid van Both ENDS.
 
Bekijk hier een interview met Evelijne over The Hunger Project dat ze eind vorig jaar had naar aanleiding van het negentigjarig bestaan van Hitma:
 

 
gerelateerde items