Europees Parlement vraagt EC om meer steun microfinanciering

8 mei 2008
Nieuws | | Politiek en overheid

AMSTELVEEN (8 mei) - Een meerderheid van de Europese Parlementsleden heeft een verklaring ondertekend die de Commissie en de Raad verzoekt om meer steun voor microfinancieringsprojecten.


De ondertekende parlementsleden zien in microfinanciering een succesvolle ontwikkeling op het gebied van autonome werkgelegenheidsprojecten. Bovendien zorgen de kredieten voor betere leefomstandigheden en emancipatie van vrouwen.

 


Ook op het gebied van het bereiken van de millenniumdoelen zien de leden van het EP een belangrijke rol voor microkredieten weggelegd. De leden stellen in hun verklaring bovendien voor om een gezamenlijke vereniging voor microkrediet op te richten. Deze vereniging zou de haalbaarheid van projecten moeten gaan onderzoeken.

 


Een laatste verzoek dat in de verklaring aan de Commissie en de Raad wordt gedaan is om de rol van microkredieten in het Barcelona-proces te erkennen. Concreet betekent dit dat wordt gevraagd om microkredietprojecten in ontwikkelingslanden in het Middellandse zeegebied te ondersteunen.