Toon alles (1)

Europees parlement: debat over het potentieel van filantropie

2 oktober 2019, 16:00
Europees parlement: debat over het potentieel van filantropie
Europees parlement: debat over het potentieel van filantropie
Hoe kan het nog ongebruikte potentieel van filantropie worden aangewend voor de Europese publieke zaak? Dat was onderwerp van het debat van het Europees Parlement en de filantropiesector op 1 oktober, de Europese dag van filantropische instellingen en donoren.

De meer dan 147.000 filantropische instellingen in Europa zijn samen jaarlijks goed voor 60 miljard euro voor organisaties en projecten in Europa. Een recente studie van SwissFoundations en PWC laat zien dat hun bijdrage aan de samenleving groter is dan de belastingvoordelen die ze genieten, en dat al vanaf het eerste jaar dat ze actief zijn.

Bijdrage van filantropie

‘We willen opnieuw discussiëren over wat filantropie kan bijdragen aan het welzijn van de EU’, zegt debatvoorzitter Nicola Beer, vicevoorzitter van het Europees Parlement. ‘Er is nog zoveel ongebruikt potentieel. Laten we dat samen ontsluiten.’ Het debat concentreerde zich op de wijze waarop filantropie Europese waarden kan ondersteunen, kan helpen in de strijd tegen toenemende ongelijkheid en politieke en sociale verdeeldheid, ruimte kan scheppen voor innovatie, en kan verbinden met mensen en hun werkelijke behoeften.  

Lees hier het volledige artikel (Engelstalig)
 
gerelateerde items