Ester van Heuven nieuwe Managing Director Ifunds

Ester van Heuven nieuwe Managing Director Ifunds.
Ester van Heuven nieuwe Managing Director Ifunds.
27 april 2021
Nieuws | | Personalia

Per 1 april is Ester van Heuven de nieuwe Managing Director bij Ifunds, de specialist in CRM voor non-profit organisaties. Ze volgt daarmee Edwin Schalk op, die de Ifunds Group de afgelopen jaren heeft omgevormd tot één bedrijf en één vernieuwd team. Tot 30 juni werken Schalk en Van Heuven samen voor de overdacht en afsluiting van lopende projecten. 

Ifunds

Ifunds heeft zich sinds de oprichting in 1994 gericht op de ontwikkeling en levering van gespecialiseerde CRM-oplossingen voor fondsenwervende organisaties, ledenorganisaties en vermogensfondsen. Deze focus op de non-profitsector heeft Ifunds doen uitgroeien tot één van de marktleiders voor non-profit CRM-oplossingen in Nederland, België en Duitsland.

Transformatie

Omdat Ifunds ernaar streeft zich steeds aan te passen aan de wensen van de klant en de voortgang van de techniek, is de organisatie een aantal jaar geleden begonnen met CRM als ‘kant en klaar cloud-product’ op het Microsoft365 platform te leveren. De cloud-producten van Ifunds zijn ontworpen om ‘non-profit organisaties op moderne wijze in staat te stellen alle marketing en financiële processen met de achterban goed uit te voeren’. De Ifunds producten moeten helpen om de juiste ‘multi-channel customer of donor journeys’ in te zetten en alle relaties met de achterban goed te beheren en beheersen. Schalk droeg bij aan de ontwikkeling en introductie van de Software as a Service (SaaS) -producten Engage365 en Grant Management en vormde de Ifunds Group om tot één bedrijf met één vernieuwend team. De voormalig CEO vond het einde van de transitiefase dan ook een mooi moment om het stokje over te dragen aan Van Heuven. Schalk blijft wel betrokken bij Ifunds: als mede-aandeelhouder en als non-executive board member.
 
Overdracht
Van Heuven is bedrijfskundige met een oorsprong in communicatie en sinds 2019 betrokken bij Ifunds. Ze heeft verschillende rollen binnen het team bekleed en neemt sinds 1 april de leiding over het managementteam voor haar rekening. Van Heuven maakte eerder deel uit van directieteams bij onder andere IVT-coöperatie SURFmarket, Jelmer, DHM Infra en bureau Brandeis. Ifunds: ‘Samen met collega’s, klanten en partners zal Ester de komende tijd de focus volledig leggen op de verdere ontwikkeling van cloud (SaaS)producten en diensten. Dat betekent een nog beter product, dat door nog meer klanten gebruikt gaat worden, waarbij nog meer diensten/services worden aangeboden. Dit om de klanten nog beter in staat te stellen hun doelen te bereiken. Want dat is waar Ifunds het voor doet: door focus op de cloud nóg meer impact creëren.’
 
Bron: Ifunds.
Lees ook:
 'Innovatie-aanpak: impactgedreven fondsenwerving'