Toon alles (2)

Erik Ackerman nieuwe directeur VSO

27 maart 2018, 06:00
Ackerman: ‘Ik geloof heilig in de kracht van het delen van kennis.'
Ackerman: ‘Ik geloof heilig in de kracht van het delen van kennis.'
Erik Ackerman is op 12 maart aangetreden als directeur van ontwikkelingsorganisatie VSO. De afgelopen zeven jaar was Ackerman werkzaam als directeur Verenigingszaken, Communicatie en P&O bij IVN Natuureducatie. Daarvoor werkte hij bij ontwikkelingsorganisatie ICCO.
 
Met de overstap naar VSO keert Ackerman terug naar zijn grote betrokkenheid bij ontwikkelingssamenwerking en internationale vraagstukken, meldt VSO. Bij IVN Natuureducatie, een organisatie die zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland, lag zijn focus op het werven van nieuwe leden en vrijwilligers en het vergroten van de zichtbaarheid. Die ervaring wil Ackerman graag inzetten om meer mensen aan VSO te binden. Ook werkte Ackerman bij ICCO, een organisatie die armoede en onrecht bestrijdt door lokale partnerorganisaties in ontwikkelingslanden te steunen. Als programmaverantwoordelijke Midden-Oosten werkte hij aan het versterken van het maatschappelijk middenveld en was hij als politiek adviseur nauw betrokken bij het maatschappelijke en politieke debat rond ontwikkelingssamenwerking.
 
Kennis delen
De missie van Ackerman in zijn nieuwe functie is om het werk van VSO-vakdeskundigen op het gebied van armoedebestrijding uit te breiden en nog succesvoller te verbinden met partners, donateurs en het publiek in Nederland. ‘Ik geloof heilig in de kracht van het delen van kennis om een blijvende verandering in ontwikkelingslanden tot stand te brengen. Het investeren in mensen, en mensen samenbrengen, daar waar die kennis het hardst nodig is. Die langetermijnvisie is de kracht en het unieke van VSO en ik kijk ernaar uit om dat veel meer aan de buitenwereld te laten zien’, aldus de nieuwe directeur.
 
gerelateerde items