Eric Nolet algemeen directeur Stichting ALS Nederland

22 juni 2011
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (23 juni) - Eric Nolet is aangesteld als algemeen directeur van Stichting ALS Nederland, de koepelorganisatie die zich inzet voor het stimuleren van onderzoek naar Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten die aan deze ziekte lijden. Nolet volgt Emilie van Rappard op, die de functie ad-interim bekleedde. 

Eric Nolet (1954) begon zijn carrière in het bedrijfsleven, werkte twintig jaar als ondernemer en verdiende zijn sporen in de ouderenzorg. "De ziekte ALS is zo onherroepelijk, ingrijpend en mensonterend dat dit in deze tijd van welvaart en voorspoed eigenlijk niet is uit te leggen", vertelt Nolet. "Intensiever onderzoek naar de oorzaak en behandeling moet gezien de ernst van de ziekte alle prioriteit krijgen. Daar zal ik me dan ook sterk voor maken, net als voor fondswerving, internationale samenwerking en het behartigen van de belangen van patiënten. Zo wil ik ALS duidelijk op de kaart zetten binnen de gezondheidszorg, de politiek en bekendmaken bij het brede publiek."


Bruggen bouwen

Onder leiding van Eric Nolet heeft de organisatie de ambitie door te groeien naar de volgende fase. Marguerite Soeteman - Reijnen, Voorzitter Bestuur Stichting ALS Nederland: "Slechts met samenwerking en een duidelijke focus kunnen wij onze doelstellingen behalen. In Eric hebben wij een gedreven manager gevonden die de benodigde bruggen kan bouwen. Zijn warme persoonlijkheid en zijn ervaring in zowel de profit- als de non-profitwereld zullen hier zeker aan bijdragen".