De grote fondsenwervers-enquête: de resultaten

13 februari 2019, 06:00
Stem je mee op 21 maart?
Stem je mee op 21 maart?
We weten opvallend weinig van fondsenwervers in de Nederlandse goededoelensector. Zijn fundraisers inderdaad - zoals vaak gedacht- overwegend vrouw? Wat is het opleidingsniveau, werkveld en salaris of jaarinkomen? The Fundraiser vroeg het de abonnees van het magazine in de eerste van een serie enquêtes. Renée Steenbergen, hoofdredacteur van The Fundraiser, maakt tijdens de Dag van het Mecenaat de resultaten bekend en gaat hierover met de zaal in discussie.
 
Bij de enquête, die in vier delen onder fondsenwervers werd verspreid, lag de focus op het boven water krijgen van een aantal basisgegevens: is fondsenwerving een vrouwenberoep, hoe zit het met diversiteit, hoeveel invloed heeft de afdeling fondsenwerving eigenlijk en wat zijn volgens fondsenwervers de trends en toekomstverwachtingen voor het vak?

Clichés en fabels
Steenbergen: ‘Het aantal reacties was echt indrukwekkend. We krijgen door de antwoorden op de vragen een mooi beeld over het vak. En het blijkt dat sommige clichés naar het land der fabelen verwezen kunnen worden, terwijl andere vooroordelen toch echt blijken te kloppen. Ik kijk ernaar uit de resultaten te bespreken met alle deelnemers aan de Dag van het Mecenaat en te horen wat zij van de uitslag vinden.’
 
Het invullen van de enquêtes is nog mogelijk tot eind februari. Heb je jouw mening nog niet laten horen, doe dat dan hier:
 
Bliksemenquête deel 1: Is fondsenwerving een vrouwenberoep?
 
Bliksemenquête deel 2: Hoe divers zijn we in ons vak?
 
Bliksemenquête deel 3: Hoeveel invloed hebben fondsenwervers?
 
Bliksemenquête deel 4: Wat is jouw mening over de toekomst van ons beroep?
 
En wil je meediscussiëren over het vak, meld je dan aan voor de Dag van het Mecenaat.
 
gerelateerde items