Toon alles (1)

En Classe wint Partin verhalenwedstrijd met 'Succesverhaal'

5 december 2016, 09:00
En Classe schreef het beste verhaal en ging naar huis met een cheque ter waarde van 1.500 euro.
En Classe schreef het beste verhaal en ging naar huis met een cheque ter waarde van 1.500 euro.
Afgelopen zaterdag werd tijdens de Partindag in Nijkerk de winnaar bekend gemaakt van de Partin verhalenwedstrijd 2016. ‘Een succesverhaal’ van Stichting En Classe werd bekroond met een cheque van 1.500 euro. De jury prees de gedurfdheid om het verhaal vanuit het perspectief van de ander te vertellen.  ‘Ook de mooie woordkeus die je naar Congo trekt en de verhaallijn met kop en staart maakt dit verhaal tot de winnaar’, aldus de jury.
 
De wedstrijd werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met de ASN Bank. Van de 82 inzendingen haalden 11 verhalen de longlist en drie de shortlist. De jury, bestaande uit Evelijne Bruning (The Hunger Project), Maaike Jonker en Guido Castagna (schrijvers van het boek Met de beste bedoelingen - Verhalen over mensen die de wereld zélf mooier willen maken) was onder de indruk van de mooie eerlijke verhalen die laten zien wat PI’s doen en bekroonde ook Stichting GESP en Stichting HoPe.
 
Alle verhalen zijn te lezen op kleinegoededoelen.nl. Klik hier voor het winnende verhaal.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items