Toon alles (1)

Oranje Fonds ondersteunt initiatieven empowerment van mensen van Afrikaanse afkomst

13 juli 2018, 06:05
Oranje Fonds ondersteunt initiatieven empowerment van mensen van Afrikaanse afkomst
Oranje Fonds ondersteunt initiatieven empowerment van mensen van Afrikaanse afkomst
Het Oranje Fonds heeft met behulp van het Ministerie van SZW een fonds op naam opgezet in het kader van het VN Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst. Uit dit VN Decennium Sociaal fonds worden sociale initiatieven ondersteund die bijdragen aan de empowerment en inclusie van mensen van oorspronkelijk Afrikaanse afkomst. Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een fonds op naam: VN Decennium Fonds Cultuur. Aanvragen kunnen in aanmerking komen voor een bedrag van maximaal 25.000 euro.
 
Het gaat om sociale initiatieven gericht op het maken van verbinding tussen diverse doelgroepen in de samenleving (van mensen van Afrikaanse en niet-Afrikaanse afkomst), waarbij uitsluitingsmechanismen zoals, stereotype beeldvorming, vooroordelen, discriminatie en racisme worden geadresseerd. Sociale initiatieven gericht op eigen emancipatie, subdoelgroepen binnen de en sociale versterking komen ook in aanmerking voor een bijdrage.
Daarbij richt het fonds zich ook op initiatieven met een focus op verschillende generaties, man-vrouw verhoudingen of kwesties rond seksuele diversiteit binnen de doelgroep van mensen van Afrikaanse afkomst. 
 
Maximaal 25.000 euro
Aanvragen kunnen in aanmerking komen voor een bedrag van maximaal 25.000 euro uit het Fonds op Naam VN Decennium Sociaal. Een bijdrage wordt toegezegd op basis van cofinanciering. In geval van een uitgebreidere aanvraag kan het Fonds een grotere bijdrage overwegen 
 
Meer informatie en aanvragen
Een aanvraag doe je via Mijn Oranje Fonds. In het systeem kies je voor het formulier ‘VN Decennium Sociaal’. Eerst meer informatie? Neem dan contact op met projectadviseur Maayke Botman via maayke.botman@oranjefonds.nl of 030 6564524. 
 
gerelateerde items