Emissie jubileumaandelen levert Concertgebouw zes miljoen op

2 februari 2012

AMSTERDAM (2 februari) - De jubileumemissie van Het Concertgebouw N.V. heeft sinds de lancering in september 2011 al ruim 6,25 miljoen euro opgebracht. De afgelopen maanden tekenden meer dan vijfhonderd nieuwe aandeelhouders in op het eenmalige jubileumaandeel van het muziekinstituut. Er zijn maximaal duizend aandelen beschikbaar en de emissie loopt nog tot 11 april aanstaande.


De eindopbrengst van de emissie zal worden ondergebracht in een endowment-fonds. De revenuen van dat fonds worden ingezet om het monument in topconditie door te kunnen geven aan volgende generaties en voor het muziekeducatieprogramma voor kinderen. Het Concertgebouw zegt positief gestemd te zijn over de tussenstand. Simon Reinink, algemeen directeur van het Concertgebouw: "We zijn blij met de huidige tussenstand van onze jubileumemissie, zeker gezien het huidige economische klimaat. De opbrengsten tot nu toe bieden een noodzakelijke versterking van het financiële fundament van het Concertgebouw."


"Geefwet kan bijdrage leveren"

Reinink hoopt nog een paar honderd aandelen te kunnen verkopen. "We hopen vurig de komende maanden nog een flink aantal belangstellenden te overtuigen van het nut en de noodzaak, maar ook het enorme plezier van een jubileumaandeel. We denken dat de nieuwe Geefwet hier ook een bijdrage aan kan leveren. Deze emissie is echt ‘once in a lifetime'. Na 11 april duurt het misschien wel opnieuw 125 jaar voordat je een aandeel van het Concertgebouw zult kunnen verwerven."


Aandeelhouders betrokken bij activiteiten

Eigenaren van een jubileumaandeel krijgen de gelegenheid nauw betrokken te zijn bij de activiteiten in en om het Concertgebouw. Daarnaast ontvangen aandeelhouders jaarlijks muzikaal dividend in de vorm van bijzondere, besloten concerten.


Meepraten over dit onderwerp op Twitter? Klik hier.