AzG en Elsevier: samen gezondheid in Afrika verbeteren

31 oktober 2016, 17:00
AzG en Elsevier: dieper liggende oorzaken gezondheidsproblemen aanpakken.
AzG en Elsevier: dieper liggende oorzaken gezondheidsproblemen aanpakken.
Elsevier, leverancier van wetenschappelijke, technische en medische informatieproducten en diensten, en Artsen Zonder Grenzen (AZG) hebben afgesproken samen te werken in de strijd tegen de diepere oorzaken van een aantal van Afrika’s ergste gezondheidsproblemen zoals diarree en besmettelijke ziekten. Onderdeel van de overeenkomst is een bijdrage van driehonderdduizend dollar van de Elsevier Foundation aan het Epicentre's Niger Research Center.
 
Het Epicentre's Niger Research Center werd in 2009 opgericht in om kwalitatief hoogwaardige en high-impact onderzoeken te doen, die gericht zijn op het transformeren van bestaande medische praktijken. Het door Afrikanen geleide onderzoekscentrum richt zich op het vinden van aangepaste concrete oplossingen voor diarree, ondervoeding en malaria.
 
Science Day
De driejarige samenwerking ondersteunt de ontwikkeling van de medische en wetenschappelijke opleiding en de begeleiding van de medewerkers van het onderzoekscentrum. Daarnaast wordt een Science Day in Nigeria gehouden, om de zichtbaarheid van het centrum te vergroten. vier organisaties werken hierin samen: Artsen zonder Grenzen, Epicentre (de onderzoek- en opleidingstak van Artsen zonder Grenzen), de Elsevier Foundation en Elsevier, die toegang geeft tot diverse uitgaven en diensten, zoals ScienceDirect, Scopus, Klinische Key, Embase en Mendeley.
gerelateerde items