Eindhoven en Start Foundation starten lokaal investeringsfonds

Eindhoven en Start Foundation starten lokaal investeringsfonds
Eindhoven en Start Foundation starten lokaal investeringsfonds
17 juni 2013
Nieuws | | Vermogensfondsen

De gemeente Eindhoven en Start Foundation werken sinds begin deze maand samen om bedrijven die door de crisis worden geraakt, te ondersteunen. Hiervoor is het lokaal investeringsfonds opgericht. Het doel is om kredieten te verstrekken aan bedrijven die in de basis gezond zijn, maar als gevolg van de crisis in de problemen zijn gekomen.

Bedrijven met een substantieel aantal werknemers die nagenoeg kansloos zijn als ze werkloos worden, kunnen er gebruik van maken. Het gaat dan om werknemers die vanwege bijvoorbeeld leeftijd, opleiding, handicap op anderszins blijvend buiten spel kunnen komen te staan. Het nieuwe Lokaal Investeringsfonds Eindhoven (LIFE) is een initiatief van PvdA, VVD en D66. Tot voor kort voerde Start Foundation een soortgelijke kredietregeling uit op regionaal niveau. Toen deze regeling eindigde, gaf de Gemeenteraad aan de regeling lokaal te willen voortzetten. Hierna is besloten om het lokaal investeringsfonds op te richten.

Het fonds wordt in eerste instantie ingezet tot 1 juni 2014. Op basis van een tussentijdse evaluatie wordt besloten of het fonds ook daarna gecontinueerd en mogelijk ook verbreed zal worden. Er wordt gestreefd naar een revolverend fonds van €1.000.000, -. Dan kan ook in de vraagbehoefte worden voorzien. Vanuit gemeentelijk middelen is € 500.000,-- ter beschikking gesteld. Voor het resterende bedrag is aan de Provincie, in het kader van de extra Provinciale crisismiddelen, een subsidieaanvraag ingediend voor een gelijk bedrag. Op 21 juni besluiten de Staten hierover.