Eigen fonds Rumsfeld

20 september 2007
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (20 september) - De voormalige minister van defensie in de VS, Donald Rumsfeld, gaat een fonds opzetten dat zijn naam draagt. Deze foundation zal het debat over mondiale issues aanzwengelen en maatschappelijke inzet promoten.


Rumsfeld stond te boek als een van de haviken in het kabinet van president Bush. Blijkbaar heeft de voormalige bewindsman ook een hart dat klopt voor de goede zaak. Zijn nieuwe Rumsfeld Foundation beoogt namelijk het "rationele en beschaafde debat" over mondiale problemen aan te zwengelen, en wil ook een rol spelen in de oplossing ervan.

 


Het fonds zal dit onder andere gaan doen door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Daarnaast gaat het fonds beurzen verstrekken aan studenten, om zo te stimuleren dat jonge mensen kiezen voor een leven in dienst van de publieke zaak, bijvoorbeeld in overheidsdienst. Rumsfeld vindt namelijk dat in de politieke discussie een carrière in publieke of maatschappelijke dienst "haast wordt gecriminaliseerd."

 


De Rumsfeld Foundation zal haar inkomsten niet krijgen uit donaties, maar gevoed worden uit het familiefonds van de familie Rumsfeld. Het is de bedoeling dat het fonds een beperkte tijd gaat opereren.