Toon alles (1)

Egels in regio Oost-Brabant krijgen grotere overlevingskans

2 oktober 2018, 00:00
De egelopvangkist is geplaatst bij een steunpunt in Tilburg.
De egelopvangkist is geplaatst bij een steunpunt in Tilburg.
Stichting Egelopvang Roosendaal is in de provincie Noord-Brabant de enige gespecialiseerde egelopvang. Mensen die in de omgeving van Oost-Brabant een egel vinden, kunnen nergens terecht en om de egel naar Roosendaal te brengen is vaak een te grote afstand. Stichting Dierenlot gaf geld voor een zogenaamde egelopvangkist. Deze is geplaatst bij een steunpunt in Tilburg. Als er een egel gevonden wordt, kan deze bij het steunpunt worden afgegeven en kunnen zij eerste hulp verlenen.

Er is voor een opvangkist gekozen zodat er ook egels kunnen worden afgegeven als het steunpunt gesloten is of bijvoorbeeld ’s avonds laat.

“Ons Steunpunt zorgt ervoor dat de egel dan dezelfde dag of de volgende dag naar Roosendaal gebracht wordt voor de verdere behandeling. De egels die gevonden worden in deze regio krijgen een grotere kans om te overleven en uiteindelijk weer terug de natuur in kunnen omdat ze directe hulp aangeboden en de juiste verzorging krijgen die ze nodig hebben”, zegt een woordvoerder van Stichting Egelopvang Roosendaal. 

 
gerelateerde items