Toon alles (1)

Eerste Rien van Gendtlezing in oktober

23 augustus 2016, 10:00
Rien van Gendt
Rien van Gendt
Fonds 1818 eert Rien van Gendt met de eerste Rien van Gendtlezing op 27 oktober. Het fonds, waar Van Gendt negen jaar bestuurslid was, wil hiermee zijn belangrijke rol in de nationale en internationale filantropische sector te benadrukken. Van Gendt houdt de eerste lezing zelf, daarna volgen tweejaarlijks andere sprekers.
 
Tijdens de Rien van Gendtlezing wordt van de spreker verwacht dat hij of zij een doorwrochte of verrassende blik laat schijnen over de filantropische wereld of een deel daarvan. De eerste maal houdt Rien van Gendt de lezing zelf. Vervolgens zal de lezing iedere twee jaar gehouden worden. Het curatorium bestaande uit de voorzitter van Fonds 1818, de voorzitter van de FIN, de CEO van de EFC en Rien van Gendt bepaalt wie wordt uitgenodigd als spreker. De eerste lezing wordt gehouden op donderdag 27 oktober 2016 in Het Nutshuis in Den Haag.
 
Van Gendt nam op 31 december 2015 aan het einde van zijn reglementair maximale bestuursperiode afscheid van Fonds 1818. ‘Hij speelde een leidende rol bij het moderniseren en meer duurzaam maken van het beleggingsbeleid van Fonds 1818. Onder meer is onder zijn leiding besloten tot het starten van een nieuwe beleggingscategorie: maatschappelijk relevante investeringen’, aldus Fonds 1818.
 
gerelateerde items