Eerste IF Science for Society lezing door Sara Kinsbergen

10 maart 2014, 04:00
Eerste IF Science for Society lezing door Sara Kinsbergen
Eerste IF Science for Society lezing door Sara Kinsbergen
De Vrije Universiteit (VU), de Rotterdam School of Management (RSM) en het IF organiseren komend jaar gezamenlijk een serie lezingen over filantropie onder de titel IF Science for Society. Sara Kinsbergen (foto), Researcher aan de Radboud Universiteit, bijt het spits af. Zij wordt vervolgens kritisch bevraagd door Peter Jansen, Senior fondsenwerver Particulieren bij Wilde Ganzen.

‘Nederlandse onderzoekers behoren tot de top van filantropisch onderzoek’, melden de organisatoren. ‘Er is een schat aan informatie beschikbaar over bijvoorbeeld motivatie voor geefgedrag, effectiviteit van goede doelen, de rol van vrijwilligers binnen deze organisaties en bestuursvormen die het succes van goede doelen bevorderen. Hoe kunnen we de kennis die wordt verzameld aan Nederlandse universiteiten inzetten bij de goede doelen? In een serie lezingen vertalen de onderzoekers - in samenwerking met ervaren professionals - hun resultaten naar de dagelijkse praktijk.’

De eerste lezing vindt plaats op donderdag 20 maart vanaf 15.30 uur in de Erasmus Universiteit in Rotterdam en gaat over hoe de verhouding tussen particuliere donateurs en particuliere initiatieven beslag kan leggen op de duurzaamheid van ontwikkelingsinterventies.

Aanmelden kan tot en met dinsdag 18 maart aanmelden via info@instituutfondsenwerving.nl o.v.v. Sara Kinsbergen.
gerelateerde items