Toon alles (2)

Eduard Kruseman verlaat FM-redactie

16 maart 2006, 08:59

Op verzoek en in overleg met de hoofdredactie verlaat Eduard Kruseman FM. Kruseman is per 1 maart beherend vennoot geworden van Commenda Charity Office, een onafhankelijk bureau dat gespecialiseerd is in bedrijfsfilantropie, charity management en charity counseling.

Eduard Kruseman maakte vanaf de start van FM (in september 2004) deel uit van de redactie. Zijn specialiteit lag daarbij op het terrein van vermogensfondsen. De nieuwe functie van directeur van Commenda Charity Office in combinatie met het redacteurschap van FM wordt door zowel hoof16 van FM als door Kruseman zelf ongewenst geacht. Om elke schijn van belangenverstrengeling te vermijden is daarom in goed onderling overleg besloten de samenwerking te beëindigen.
Kruseman: “Een redacteur van FM dient onafhankelijk te kunnen opereren en ook kritisch te blijven. Nu ik zelf nadrukkelijk onderdeel wordt van de charity economy, sta ik er als redacteur niet meer boven maar als ondernemer juist middenin. Die combinatie is ongewenst.”
De vacature van Kruseman zal binnenkort vervuld worden. FM zal bovendien nog extra versterking van haar redactie aantrekken. Uitgever Johan Dijk: “De onstuimige groei van ons vakblad is met het huidige team nauwelijks nog te behappen. Om dezelfde kwaliteit te kunnen waarborgen, gaan we dus extra journalistieke versterking zoeken.”

gerelateerde items