Toon alles (1)

East West Foundation steunt De Oost met fundraiser event

6 november 2018, 06:00
East West Foundation steunt De Oost met fundraiser event
East West Foundation steunt De Oost met fundraiser event
Als zeenatie had Nederland in voorgaande eeuwen een behoorlijk aantal overzeese kolonies. Het grootste deel hiervan is onafhankelijk geworden in de twintigste eeuw. De East West Foundation, opgericht begin 2018, wil mensen ervan bewust maken dat ons koloniale verleden nog steeds nauw is verweven met onze huidige maatschappij. Daarbij zal de stichting zich de komende twee jaar focussen op voormalig Nederlands-Indië. 
 
Een van de eerste activiteiten van de East West Foundation is het organiseren van een fundraiser event voor het initiatief De Oost op 16 november a.s. in De Hallen in Amsterdam. De Oost belicht de dekolonisatieperiode tussen 1945 en 1952 in Indonesië.
Jim Taihuttu
(c Shutterstock)


Het gaat om diverse culturele en educatieve projecten, waaronder een historische speelfilm van regisseur Jim Taihuttu (Rabat, Wolf), een documentaireserie over de totstandkoming van het nieuwe boek van David van Reybrouck over Nederlands-Indië in de periode 1935 - 1955, een programma voor scholen alsmede muziek en fashion uitingen voor een jong publiek in samenwerking met onder andere Barong Family en Daily Paper. 
 

Dekolonisatie Indonesië
Tijdens het event maakt u kennis met alle projecten, die zijn gestart in 2014, in 2018 of in 2019 worden afgerond en in 2020 worden gelanceerd. Het is dan 75 jaar geleden dat WOII werd beëindigd en dat de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog begon. In ons land is over dit conflict relatief weinig bekend terwijl de gevolgen immens waren en vele Nederlanders nu nog een directe band met Indonesië hebben. De Oost geeft op aansprekende wijze inzicht in deze periode. Daarom is het ook zo belangrijk dat De Oost helemaal kan doorgaan. 
 
Het fundraiser event is nodig om het laatste stukje van de financiering voor elkaar te krijgen. Inmiddels is 85% van de financiering rond. De Oost wordt onder meer gerealiseerd met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds, publieke omroep NTR, stichting Nederlandse Publieke Omroep, het Ministerie van OCW en diverse investeerders via de BNP Paribas Fortis Bank en uit Indonesië. De resterende 15% zal door particulieren, fondsen en bedrijven bij elkaar moeten worden gebracht. 
 
Geschiedschrijving
Het is mogelijk om als Founding Partner van De Oost met € 10.000,- een bijdrage te leveren aan een belangrijk stuk geschiedschrijving. De East West Foundation heeft een culturele ANBI-status en dan zijn donaties tegen gunstige voorwaarden aftrekbaar. Als een particulier in het 52% belastingtarief valt, dan resteert bij een donatie van € 10.000,- in de privésfeer na aftrek € 4.150,- en als een bedrijf € 10.000,- doneert, dan resulteert dit na aftrek - uitgaande van een VPB-tarief van 25% - in € 6.875,-. Bovendien profiteren Founding Partners van vele extra’s, zoals het bijwonen van een speciale opnamedag op de filmset, een uitnodiging voor twee voor de galapremière, indien gewenst een credit op de aftiteling van de film, een gesigneerde DVD van de speelfilm en het fotoboek De Oost.

Kick-off bijeenkomst De Oost
David van Reybrouck

Meer weten over De Oost? U bent van harte welkom op de kick-off bijeenkomst in De Hallen in Amsterdam op vrijdag 16 november tussen 16.00 uur en 20.00 uur.
Met een keynote van David van Reybrouck over de dekolonisatie van Indonesië en presentaties van de verschillende projecten. Er worden Indonesische hapjes en een diner aangeboden door Select Catering.
Deelname aan het diner alleen mogelijk is na aanmelding via bestuur@eastwestfoundation.nl.

Wilt u bijdragen? Dat kan ook via bankrekeningnummer NL37 TRIO 0379429810.

Lees ook: Fonds zoekt investeerders in film over dekolonisatieperiode Indonesië

Klik hier om de newsroom van de East West Foundation te bezoeken.
gerelateerde items