Toon alles (2)

Bedenker duurloopwedstrijd wil geld zien van Cruyff Foundation

7 april 2017, 10:30
De bedenker van de Cruijff 14K run, Dennis Kaspori, eist dat hij credits en geld krijgt voor het bedenken van de run.
De bedenker van de Cruijff 14K run, Dennis Kaspori, eist dat hij credits en geld krijgt voor het bedenken van de run.
Op 25 april, de geboortedag van Johan Cruijff, organiseert Ajax samen met de Cruyff Foundation een duurloopwedstrijd van 14 kilometer langs memorabele Cruyff plekken. De bedenker van de run, Dennis Kaspori, eiste gisteren bij de rechtbank dat hij credit krijgt voor het bedenken van de run. Bovendien wil hij een deel van de potentiële opbrengsten.
 
Kaspori (44) is eigenaar van loopimperium Losse Veter en organiseert hardloopevents. Hij bedacht de loop vlak na de dood van Cruijff. Samen met de Cruyff Foundation, de mede-initiatiefnemer, organiseerde hij de eerste editie die op 25 april 2016 werd gehouden. Nu er een tweede wordt georganiseerd, wil Kaspori een grotere rol.
 
‘Buitensporige eisen’
De Cruyff Foundation wil echter niet meer met Kaspori samenwerken. Volgens de foundation zetten Kaspori en Losse Veter het fonds onder druk met 'buitensporige eisen'. Bovendien is de Cruyff Foundation lang in gesprek geweest met Kaspori. Toen Kaspori twintig procent van het inschrijfgeld en tien procent van de sponsorinkomsten opeiste, verbrak de foundation alle contacten. De Cruyff Foundation wijst erop dat Losse Veter een aanbod was gedaan van 8.500 euro voor eerder geleverde diensten, zoals het produceren van video’s en leveren van foto’s, maar dat voorstel werd afgewezen.
 
Tijdens de zitting riep de rechter gisteren de partijen op met elkaar te praten. Maandag wordt tussen partijen overlegd.
 
(Bron: Quote)
 
gerelateerde items