Dutch Career Cup wint MOVISIE Participatieprijs

Dutch Career Cup wint MOVISIE Participatieprijs
Dutch Career Cup wint MOVISIE Participatieprijs
9 november 2012
Nieuws | | Vrijwilligers

Eind vorige week is de eerste MOVISIE Participatieprijs 2012 uitgereikt in de Raadszaal van de SER. Juryvoorzitter Jetta Klijnsma, vorige maand nog prominent aanwezig op de Filanthropium Top, overhandigde de prijs aan de Dutch Career Cup van de Stichting Life Goals in Zeist. De jury roemde het project als ‘het ei van Columbus’.

Voor de MOVISIE Participatieprijs zijn 83 projecten ingediend. De jury, bestaande uit Jetta Klijnsma (PvdA), Anne-Rose Abendanon (programmamanager Interculturalisatie Cordaan), René Paas (voorzitter Divosa), Jaap Smit (voorzitter CNV) en Simone Kortbeek (directeur MOVISIE), nomineerde drie projecten. Naast Dutch Career Cup waren dit Bissmiss School (Importante, projectbureau voor de vrouwelijke ambitie, Den Haag) en Leerwerktraject Test Engineers (Philips, Reovict, UWV en Werkmans, Eindhoven). In haar rapport schrijft de jury over het winnend project: “Dit is het ei van Columbus! Het project stimuleert jongeren met een beperking om actief mee te doen en dat resulteert in de beste kansen voor een plek op de arbeidsmarkt.”

“Doorgaan met de prijs”
Organisator Jamila Achahchah kijkt terug op een zeer geslaagde dag: “Ik was ook heel blij met de geïnspireerde en dynamische presentaties van Jos Verhoeven, directeur van de Start Foundation en van ondernemer en cabaretière Karin Bruers. Die waren echt gedreven en kregen de hele zaal met hun betoog mee. We weten al dat we doorgaan met deze prijs. Alleen moeten we een nieuwe juryvoorzitter gaan zoeken, want door haar nieuwe functie mag Jetta volgend jaar niet meer de jury voorzitten. Zelf vindt zij het geweldig leuk om te doen, dus dat is echt heel erg jammer.”

Klik hiervoor het juryrapport en filmpjes van de drie genomineerde projecten.