Toon alles (1)

Drieduizendste babystartpakket ingepakt

10 oktober 2017, 09:00
Staatssecretaris Klijnsma bezoek Stichting Babyspullen
Staatssecretaris Klijnsma bezoek Stichting Babyspullen
Toen Marjolijn en Gyula Hermus de babyspullen die ze voor hun eigen kinderen niet meer nodig hadden aan (aanstaande) ouders wilden geven die ze nog goed konden gebruiken, was er geen plek waar ze terecht konden. Daarom begonnen ze in 2012 Stichting Babyspullen. Vijf jaar later is de stichting uitgegroeid tot een landelijke organisatie met honderdzestig vrijwilligers. Kansfonds steunt de stichting, die inmiddels het drieduizendste pakket van dit jaar heeft ingepakt. Staatssecretaris Klijnsma was erbij.
 
Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. In een babystartpakket zitten alle benodigdheden voor de verzorging van het kind voor de eerste levensjaren: babykleding, een kruik, beddengoed, schoeisel, speelgoed en verzorgingsproducten. De pakketten worden samengesteld uit nieuwe en gebruikte babyspullen waarbij de gebruikte spullen worden ingezameld door de stichting zelf. De pakketten worden via verschillende hulpverleningsinstanties gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Sinds kort heeft Stichting Babyspullen een landelijke subsidie. Daarmee kan het aantal pakketten enorm worden uitgebreid.
 
Kansfonds vindt dat ieder kind een goede start verdient. Daarom steunt het Stichting Babyspullen. Wil je meer weten, kijk dan op de website van Stichting Babyspullen.
 
gerelateerde items