Toon alles (1)

Drie winnaars Pier de Boer-prijs 2015

13 november 2015, 12:18
Prijs voor het meest vernieuwende project voor meer betrokkenheid en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking.
Prijs voor het meest vernieuwende project voor meer betrokkenheid en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking.
Stichting SPZ heeft de Pier de Boer-prijs 2015 uitgereikt aan het meest vernieuwende project dat leidt tot meer betrokkenheid en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking in wijk en stad. Dit jaar zijn er drie winnaars: ABRI, Prisma Amsterdam en MOVISIE.

SPZ vroeg hen om de aparte inzendingen van de drie organisaties om te buigen naar een gezamenlijk project, omdat deze zo goed op elkaar aansloten. Dit gezamenlijke project Van ontmoeting en dialoog naar medezeggenschap en participatie wint de Pier de Boer-prijs 2015 bestaande uit een geldbedrag van 50.000 euro en een beeld.

Met het prijzengeld gaan de drie winnaars van de Pier de Boer-prijs 2015 aan de slag om te komen tot een instrumentarium voor participatie en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking. Bestaande tools worden vernieuwd en aangepast tot een samenhangend geheel dat te kopiëren is naar andere locaties. Dit stelt de doelgroep in staat om deel te nemen, en hun eigen belangen te behartigen, zowel stedelijk als in hun eigen wijk en buurt.

Prijsuitreiking
De Pier de Boer-prijsuitreiking vond plaats in ’t Lichtpunt in Huis ter Heide. Hier is ook het thema voor 2017 bekend gemaakt: stimuleren om mensen met een verstandelijke beperking onbeperkt, actief te laten bewegen, al dan niet georganiseerd in (sport)verbanden.
gerelateerde items