Dorine Manson wordt managing director Goede Doelen Loterijen

11 juni 2018, 13:00
Dorine Manson volgt Marieke van Schaik op (foto: Klaas Fopma).
Dorine Manson volgt Marieke van Schaik op (foto: Klaas Fopma).
Dorine Manson is benoemd tot managing director van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, Vrienden Loterij). Zij was de afgelopen acht jaar directeur en later ook bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland. Manson volgt bij de loterijen Marieke van Schaik op, die aan de slag gaat als de nieuwe directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

Waardevolle combinatie

Boudewijn Poelmann, directievoorzitter Goede Doelen Loterijen: ‘Wij zijn erg blij dat Dorine ervoor heeft gekozen de Goede Doelen Loterijen te komen versterken. Dorine heeft een ruime ervaring in het publiek-private veld; de afgelopen jaren als bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland, één van de goede doelen die de Postcode Loterij steunt. Daarvoor was zij onder andere directeur Economische Zaken bij de Gemeente Amsterdam en adviseur bij PwC. De kansspelmarkt kent een politieke dynamiek die Dorine bekend is. Ook kent zij vanuit VluchtelingenWerk Nederland de waarde van de jaarlijkse schenkingen van de Loterij voor het goede doel. Een bijzondere en waardevolle combinatie, die eraan zal bijdragen dat de opbrengsten uit onze loterijen voor de samenleving behouden blijven en - nog mooier - groeien.’

Maatschappelijk belang

Dorine Manson: ‘Vanuit de goededoelensector weet ik hoe uniek het is dat wij in Nederland de Goede Doelen Loterijen hebben. Wij zijn dankbaar en ieder jaar weer onder de indruk van het geld dat de deelnemers aan deze loterijen bijeen brengen. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met de vele goede doelen en culturele instellingen die de Loterijen steunen en wil graag het maatschappelijke belang van loterij-opbrengsten verder onder de aandacht brengen.”

Bestuursvoorzitter

Dorine Manson (1966) komt uit Beetsterzwaag (Friesland). Na haar studie geschiedenis in Groningen werkte ze van 1993 tot 2002 bij PwC als consultant en manager subsidieadviseurs. Sinds 2002 was Manson bij de gemeente Amsterdam hoofd Economische Ontwikkeling en later directeur Economische Zaken. In september 2010 startte ze als directeur en later bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland, een organisatie met enkele honderden betaalde medewerkers en ruim 13.000 vrijwilligers. 
 
►Bron: Goede Doelen Loterijen
gerelateerde items