Toon alles (1)

Doneren via geefacties op Geef.nl aan goede doelen & particulieren gaat hand in hand

13 mei 2019, 05:00
Doneren via geefacties op Geef.nl aan goede doelen & particulieren gaat hand in hand
Doneren via geefacties op Geef.nl aan goede doelen & particulieren gaat hand in hand
S P O N S O R E D  C O N T E N T
 
Goede doelen vrezen vaak door de opkomst van crowdfunding platformen, waarbij particulieren geld in kunnen zamelen voor zichzelf of een ander, dat dit ten koste gaat van de donaties aan goede doelen. Onderzoek van Geef.nl laat zien dat ondanks dat particulieren nu ook voor zichzelf geld in kunnen zamelen dit niet ten koste hoeft en gaat van donaties aan goede doelen via het platform.
 
In 2018 is het totaal aan verwerkte donaties via Geef.nl toegenomen tot iets meer dan 2,3 miljoen euro, een nieuw recordjaar voor Geef.nl. Hierbij is er 1,65 miljoen voor goede doelen aan donaties verwerkt en is er in het 1e jaar dat particulieren via geefacties ook geld voor zichzelf kunnen inzamelen 0,67 miljoen euro voor particulieren verwerkt. Ondanks dat particulieren nu dus geefacties voor zichzelf kunnen starten heeft dit geen negatieve uitwerken op donaties voor goede doelen gehad. 2018 was ook voor de goede doelen op Geef.nl een nieuw recordjaar. Ten opzichte van 2017 heeft Geef.nl 16 procent meer donaties verwerkt.
 
Cijfers 2019 tot nu toe
Nu het jaar 2019 vier maanden oud is laat het platform Geef.nl zien dat op dit moment er zo’n 50% meer geld opgehaald is dan in dezelfde periode 2018. Als we dit vertalen naar de donaties voor goede doelen dan geldt dat ook in 2019 dit in de lift zit waarbij geldt dat zowel voor donaties als particuliere geefacties voor beide geldt dat dit 50% hoger is.
 
Algemene conclusie
Het onderzoek van Geef.nl laat zien dat goede doelen niet bang hoeven te zijn voor crowdfunding platformen zoals Geef.nl die ook particulieren de mogelijkheid geven om voor zichzelf in actie te komen. De toevoeging om particulieren geld in te laten zamelen voor zichzelf heeft zelfs een gunstig bijeffect gehad. De donaties aan goede doelen laten een sterkere groei zien in donaties via Geef.nl sinds de mogelijkheid is toegevoegd voor particulieren om voor zichzelf geld in te zamelen dan in afgelopen jaren. Geld inzamelen voor goede doelen en particulieren gaat dus hand in hand en is complementair aan elkaar.
 
Bron cijfers Geef.nl 2018, zie: https://www.geef.nl/nl/page/jaaroverzicht-2018
 
*Wilt u ook adverteren in het DDB Journaal? Neem dan contact op met Johan Dijk: johan.dijk@lenthe.nl of 06-15894245
 
gerelateerde items