Toon alles (2)

Doneren via een interactieve etalage

19 maart 2018, 06:00
Via een etalage met een contactloze betaaloptie kun je heel simpel doneren.
Via een etalage met een contactloze betaaloptie kun je heel simpel doneren.
In Cardiff is een bijzonder initiatief gestart om geld op te halen voor daklozen. Via een etalage met een contactloze betaaloptie kun je heel simpel twee pond doneren en direct weer doorlopen.
 
De fondswervende etalage is een initiatief van Give DIFFerently en wordt gefinancierd door FOR Cardiff. Het bestaat uit een interactief scherm met daarop de bekende rugbyspeler Sam Warburton en staat in de drukste winkelstraat van Cardiff. Je hoeft alleen maar je betaalkaart tegen het raam te houden om een donatie van twee pond te kunnen doen.


 
‘Contante betalingen lopen terug’
Er is een groot probleem met daklozen in Cardiff. Adrian Field, executive director van FOR zegt dat het idee voor contactloos doneren kwam van bedrijven in de omgeving die aangaven dat contante betalingen steeds verder terugliepen. ‘Er wordt verwacht dat contante betalingen in de komende acht tot tien jaar nog maar 21 procent zullen uitmaken van alle aankopen. Op deze manier kunnen mensen nog steeds geld geven aan daklozen, zonder dat ze contant geld bij zich hebben’, aldus Field.
 
Give DIFFerently is een partnership tussen bedrijven, FOR Cardiff, The Big Issue Cymru, Cardiff Council, Community Foundation in Wales, Huggard, the Salvation Army, South Wales Police, The Wallich and Public Health Wales.
 

(Bron: Third Sector)
 
gerelateerde items