Toon alles (2)

Donaties aan NRA verdrievoudigden na schietpartij in Parkland

30 maart 2018, 06:00
Donaties aan NRA verdrievoudigden na schietpartij in Parkland
Donaties aan NRA verdrievoudigden na schietpartij in Parkland
In de dagen en weken na de schietpartij op 14 februari op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, stegen de donaties aan de National Rifle Association (NRA) behoorlijk. CNN spreekt van een verdrievoudiging: in januari ontving de NRA bijna 248.000 dollar aan particuliere donaties, in februari was dat 779.000 dollar.
 
Het Center for Responsive Politics meldt dat het onduidelijk is wat de oorzaak van de piek was. Het zouden uitspraken van de NRA zelf geweest kunnen zijn of de opmerkingen van president Trump na de schietpartij, die suggereerde dat hij mogelijk strengere regels voor wapens zou kunnen gaan ondersteunen.
 
Het Political Victory Fund van de NRA draagt ​​geld bij aan politieke campagnes voor wapenvriendelijke kandidaten. Volgens het Center for Responsive Politics heeft de NRA 50,2 miljoen dollar uitgegeven aan zeven belangrijke verkiezingsraces in 2016. De groep steunde zes kandidaten uit de Republikeinse Senaat en uiteraard ook de winnende presidentiële campagne van Donald Trump.
 
gerelateerde items