Donateursvereniging toch door?

3 november 2006

Donderdag 2 november vond een bijzondere algemene ledenvergadering van de Donateursvereniging plaats. Hoofdpunt op de agenda: de door het bestuur voorgenomen opheffing van de vereniging. De leden bleken niet overtuigd. Zij willen de mogelijkheden van een doorstart nader onderzocht zien.


Voorzitter Esther Jacobs wil per 1 januari 2007 haar werk voor de Donateursvereniging stopzetten. Omdat er geen opvolger voor haar te vinden zou zijn, en de belangenbehartiger een slecht gevulde kas heeft, kwam het bestuur daarop met de aankondiging dat de vereniging eind dit jaar zal worden opgeheven.

 


Juridisch gezien is opheffing echter alleen mogelijk indien voldoende leden voor opheffing stemmen. Tijdens de bijzondere ALV in het World Trade Centre in Amsterdam zouden de leden de opheffing hebben kunnen sanctioneren. Het liep echter net even anders. Er werd uiteindelijk wel gestemd, maar over een ander voorstel. Met ruime meerderheid werd beslist dat een commissie van wijze mannen en vrouwen de komende tijd de mogelijkheid van een doorstart gaat onderzoeken. Deze commissie brengt vlak voor een nieuwe ALV op 7 december verslag uit. Vervolgens zullen de leden kunnen stemmen over stoppen of doorgaan.

 


FM mocht overigens niet aanwezig zijn gisteravond. De aanwezigen werd voor aanvang bovendien gevraagd niets te publiceren over de vergadering.

 


In de komende FM verschijnt een achtergrondartikel over de laatste ontwikkelingen, met reacties van alle betrokkenen.