Toon alles (1)
Edwin Venema

Doek valt voor Laluz; mogelijk doorstart als 'unplugged'

10 maart 2016, 18:06
Doek valt voor Laluz; mogelijk doorstart als 'unplugged'
Doek valt voor Laluz; mogelijk doorstart als 'unplugged'
Stichting laluz, die professionals koppelt aan ideële organisaties, trekt er na tien jaar de stekker uit. Alle lopende verplichtingen worden nagekomen, maar het bleek echter niet langer verantwoord nieuwe activiteiten en verplichtingen aan te gaan in de huidige opzet van laluz, aldus bestuurslid Huib Wurfbain. Een kern van laluz overweegt nu een een doorstart in een 'unplugged' versie.
 
Volgens bestuurslid Wurfbain zijn 'door een aantal opeenstapelende omstandigheden de vooruitzichten op een kostendekkende exploitatie van laluz in de huidige vorm te onzeker geworden. Wij kunnen de bestaande organisatie daarom niet langer continueren.'
 
Hoewel de behoefte aan het matchen van professionals, bedrijven en overheden aan goede doelen en ideële instellingen blijft, is het volgens Wurfbain steeds lastiger geworden om met deze activiteiten voldoende baten te genereren. Er is volgens hem geen sprake van een faillissement, noch vallen er gedwongen ontslagen. Alle lopende verplichtingen worden nagekomen.
 
Een aantal enthousiaste laluzzers heeft nu aangegeven de kern van laluz – het matchen van professionals en ideële organisatie – door te willen zetten. Zij zijn op dit moment bezig met voorbereidingen voor 'laluz unplugged', het vervolg op laluz. De huidige rechtspersoon Stichting laluz en alle programma’s met bedrijven en gemeenten vervallen dus, maar professionals die hun expertise graag in willen zetten voor het goede doel zullen dit mogelijk via laluz unplugged kunnen blijven doen.
 
 
gerelateerde items