Dit zijn de winnaars van de Cultuurmarketing Awards 2019

1 juli 2019, 11:20
Dit zijn de winnaars van de Cultuurmarketing Awards 2019
Dit zijn de winnaars van de Cultuurmarketing Awards 2019
De winnaars van de Cultuurmarketing Awards 2019 zijn bekend. De Merk & Loyaliteit Award is gewonnen door TapasTheater met het in de markt zetten van een disruptieve start-up in de theatersector. De Campagne Awardis gewonnen door voordekunst met de getargete crossmediale campagne ‘Het past op voordekunst’. De Publieksprijs ging naar Rotown voor de campagne rondom de eerste editie van het Left of the Dial Festival in 2018. Tot slot won Joost van Abeelen (013 / WOO HAH!) de Young Talent Award als aanstormend marketingtalent onder de 30 jaar. 
 
De Cultuurmarketing Awards zijn de prijzen voor de beste marketingcases in de kunst- en cultuursector. Creativiteit, effectiviteit en innovatie staan hierbij voorop. Deze editie kon er ingediend worden in drie categorieën: de Merk & Loyaliteit Award, de Campagne Award en de nieuwe Young Talent Award. Ook werd er een Publieksprijs uitgereikt aan de marketingcase die de meeste stemmen van het aanwezige publiek vergaarde.
 
Nominaties
Deze editie werden er 74 marketingcases ingestuurd. De vakjury nomineerde Drents MuseumLeiden International Film FestivalMuseum Boijmans Van BeuningenParktheater EindhovenRotownRotterdams Philharmonisch OrkestTapasTheaterToneelgroep Maastricht en voordekunst binnen de categorieën Merk & Loyaliteit en Campagne.
Deze 9 organisaties gaven op 27 juni 2019 in het bijzijn van meer dan 300 vakgenoten een presentatie aan de vakjury in TivoliVredenburg. Daarnaast maakten drie genomineerde marketingtalenten kans op de Young Talent Award en het daartoe behorende prijzenpakket: Boudewien Chalmers Hoynck van Papendrecht (social media manager bij Van Gogh Museum), Iris van der Valk (social media manager bij Het Concertgebouw) en Joost van Abeelen (senior marketeer bij 013 / WOO HAH!).
 
TapasTheater winnaar Merk & Loyaliteit Award
Binnen de Merk & Loyaliteit Award was de vakjury op zoek naar merkstrategiecases die bijdragen aan de lange termijnontwikkeling van het culturele merk. De vakjury, bestaande uit Stephan Fellinger (juryvoorzitter), Corine van Impelen, Daan Remarque en Melanie Bosveld koos TapasTheater als winnaar. Deze case werd ingediend door Tessa Harmsen.
‘TapasTheater is ondernemend en een voorbeeld voor de sector. Het is heel knap hoe het TapasTheater een grote nieuwe doelgroep van bezoekers die drempels ervaren bij theaterbezoek weet te bereiken,’ vertelde juryvoorzitter Stephan Fellinger.
 
voordekunst winnaar Campagne Award
Binnen de Campagne Award was de vakjury op zoek naar effectieve, creatieve en innovatieve marketingcommunicatiecases. De vakjury, bestaande uit Anita Mooiweer (juryvoorzitter), Daan Muntinga, Desmond Lissone, Filine Verhagen en Martje van Nes koos voordekunst als winnaar. Deze case werd ingediend door Jelle Agema.
‘De campagne is heel toegankelijk en laagdrempelig. De campagne heeft daarnaast hoog gescoord op effectiviteit. Met deze campagne heeft voordekunst laten zien dat je heel creatief kunt zijn, ook als je werkt vanuit data’, aldus juryvoorzitter Anita Mooiweer.
 
Joost van Abeelen (28) winnaar Young Talent Award
Binnen de Young Talent Award was de vakjury op zoek naar een jonge professional met visie op het vak, die deze door een eigenzinnige en vernieuwende aanpak omgezet heeft naar resultaat. De vakjury, bestaande uit Job Noordhof (juryvoorzitter), Stephan Fellinger, Anita Mooiweer en Daan Muntinga koos Joost van Abeelen (senior marketeer bij 013 / WOO HAH!) als winnaar.
‘We hebben ‘onmisbaarheid’ als graadmeter meegenomen in de besluitvorming en in hoeverre je een voorbeeld bent voor anderen. Joost van Abeelen is onderdeel van het merk, draagt bij aan de groei hiervan en heeft laten zien dat hij als spin in het web onmisbaar is voor de organisatie’, sprak juryvoorzitter Job Noordhof.
Joost van Abeelen ontvangt een vrij te besteden persoonlijk ontwikkelbudget van 750 euro, een workshop online marketing bij Afdeling Cultuur (t.w.v. 720 euro), 5 uur coaching bij leisure & events experts naar keuze van Breda University of Applied Sciences (t.w.v. 700 euro) en 1 jaar lidmaatschap bij Cultuurmarketing.
 
Rotown winnaar Publieksprijs met campagne Left of the Dial Festival
Het aanwezige publiek – bestaande uit professionals uit de kunst- en cultuursector uit het gehele land – kreeg na de presentaties van de 9 genomineerden uit de categorieën Merk & Loyaliteit en Campagne de kans om hun stem uit te brengen voor de Publieksprijs. De case over het op de kaart zetten van het nieuwe Left of the Dial festival in 2018 door Minke Weeda van Rotown kreeg de meeste stemmen en won de Publieksprijs.
 
Klik hier voor het gehele verslag.
 
(Bron: Cultuurmarketing)
 
gerelateerde items