Perpetuity? De nood is nu!

Perpetuity? De nood is nu!
Perpetuity? De nood is nu!
27 oktober 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Kan je met 200 man in een zaal even helemaal naar binnen keren en op jezelf focussen? Ja, dat kan. Het Civil Power event gisteren, in de prachtige Maximazaal van het KIT, werd afgetrapt door Rien van Gendt. Op het event werd zijn boek Filantropie terug naar de tekentafel, vers van de pers, gepresenteerd. De hoofdlijnen van zijn werk presenteerde Rien aan de zaal. Vergeet evidence based philantropy, maar kies voor flexibiliteit; luister naar de mensen in het veld en heb meer vertrouwen. En heroverweeg het perpetuity denken; de nood is nu! In zijn presentatie besprak hij maar een klein deel van zijn lijvige boek, maar dat dit interessant is voor het vakgebied was voor iedereen duidelijk.

Het was Jan van de Venis, Ombudsman Toekomstige Generaties, die de zaal even helemaal bij zichzelf bracht. Wat als je met je ogen dicht denkt aan je ouders en je voorouders, en wat zij gedaan en gelaten hebben, waardoor wij hier nu bij elkaar zitten. Denk aan je (toekomstige) kinderen, kleinkinderen… En wat voor hun de mooist mogelijke toekomst is. Precies. Daar doen we het dus voor.

Na deze introspectie volgde de keynote speech van Melanie Maas Geesteranus, CEO van Porticus, en een inhoudelijk gesprek met Rien, Melanie en Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuidoost. En een stevige ondervraging door leden van het Next Generation panel, oud-leerlingen van IMC Weekendschool.

Een uitgebreider verslag van deze discussie krijgt u nog van ons. Dan vertellen we ook meer over de overhandiging van de oorkonde door de nummer 1 van DDB100 van vorig jaar, Marc van den Tweel aan Marieke van Schaik, de nummer 1 van dit jaar. Ook werden er nog 2 ouvreprijzen uitgereikt, kregen we een prachtige speech van Paul Baan, oprichter van de Naober Foundation, èn rolde de volledige top 100 over het scherm. Maar die wordt past in zijn geheel bekend gemaakt in het december nummer van De Dikke Blauwe.

Graag willen we iedereen die aanwezig was bedanken voor een inhoudelijk èn gezellig Civil Power, met een prachtig moment van bezinning. Waarvan acte, met deze foto van Dirk Kome.

Terug naar de tekentafel, van Rien van Gendt, is nu te bestellen bij Walburgpers.

Karlijn Renzenbrink,
Hoofdredacteur De Dikke Blauwe

karlijnrenzenbrink@walburgpers.nl