Dirk-Jan Verdonk nieuwe directeur World Animal Protection

10 januari 2020, 06:00
Dirk-Jan Verdonk nieuwe directeur World Animal Protection
Dirk-Jan Verdonk nieuwe directeur World Animal Protection
Per 1 januari is Dirk-Jan Verdonk de nieuwe directeur van World Animal Protection Nederland, bericht dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection. Hij volgt Pascal de Smit op, die de nieuwe directeur wordt van de Stichting Kinderpostzegels. 
 
Verdonk werkte sinds 2008 bij World Animal Protection als Hoofd Programma’s aan verschillende dierenonderwerpen op nationaal, Europees en internationaal niveau. Daarnaast was hij de afgelopen acht jaar voorzitter van de Dierencoalitie, een samenwerkingsverband van zeventien dierenbeschermingsorganisaties.

Welzijn van dieren centraal

De net aangetreden directeur kijkt uit naar zijn nieuwe rol. ‘Voor mij is het een mooi moment om deze rol op mij te nemen, gezien de enorme veranderingen waartoe de klimaat- en biodiversiteitscrises nopen.’ Hij ziet voor World Animal Protection een belangrijke taak om het belang van dieren en hun welzijn daarin centraal te stellen: ‘De weg van plofkippen, legbatterijen, kooivarkens loopt dood. En we kunnen het ons niet meer veroorloven natuur op te offeren voor het verbouwen van veevoer.’ Een cruciale rol in de overgang naar een eerlijke, inclusieve en groene economie is volgens Verdonk weggelegd voor de financiële sector, dus dat wordt de komende jaren een belangrijk zwaartepunt.

Gedreven dierenbeschermer

Bob van den Bos, voorzitter van de Raad van Toezicht, over de benoeming: ‘Verdonk heeft zich bij World Animal Protection bewezen als gedreven en bekwaam dierenbeschermer. Met zijn brede en diepgravende kennis, passie, ervaring en netwerk is hij de aangewezen persoon om de organisatie te leiden.'

Studieprijs

Verdonk studeerde af aan de Vrije Universiteit en promoveerde aan de Universiteit Utrecht op een dissertatie over de geschiedenis van mens-dierrelaties: Het dierloze gerecht. Hiervoor ontving hij in 2009 de studieprijs Praemium Erasmianum. Ook schreef hij Dierenrechten en Dierloos.

Bron: World Animal Protection
 
gerelateerde items