Toon alles (3)

Directeur

19 september 2019, 05:00
Directeur
Directeur
Functie:               Directeur
Organisatie:       Stichting Heifer Nederland
Aantal uren:       32 – 40 uur per week
Locatie:                Roosendaal
Vervaldatum:     1 oktober 2019
 
Wereldwijd zijn ruim 800 miljoen mensen ondervoed. Dat vinden wij onacceptabel én onnodig. Een groot deel van deze groep woont op het platteland en leeft van de landbouw. Heifer werkt aan duurzame economische ontwikkeling van deze kleinschalige boeren. Wij werken hiervoor samen met een breed internationaal netwerk van partners. Het Heifer netwerk is actief in 20 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Onze impact? In de afgelopen 75 jaar hebben meer dan 30 miljoen gezinnen hun voeding en inkomen verbeterd.
 
Heifer Nederland viert dit jaar haar 20-jarig jubileum! Binnen het internationale Heifer netwerk opereren we sinds 1999 als onafhankelijk partner en zijn we verantwoordelijk voor de Nederlandse en Europese fondsenwerving. We ontwikkelen innovatieve projecten en initiëren partnerschappen met bedrijven en andere organisaties. Onze jaaromzet ligt gemiddeld op €1,5 miljoen. Onze ambitie is om de komende jaren een substantiële inkomensgroei te realiseren, zodat we de impact van ons werk aanzienlijk kunnen vergroten.

Functie

Wij zoeken een inspirerende directeur (m/v) met een hands-on mentaliteit die onze organisatie naar een hoger plan kan trekken. Aan jou de taak om onze visie en strategie om te zetten in effectieve samenwerkingen en een groei van de inkomsten.
 
 •     Je bent ondernemend, strategisch, analytisch en resultaatgericht.
 •     Je bent extern georiënteerd, een sterke netwerker, ziet kansen en weet deze om te zetten in resultaten.
 •     Je verbindt, inspireert en motiveert. Je haalt het beste uit je team.
 •     Je hebt affiniteit met ontwikkelingssamenwerking. Kennis over Publiek-Private Partnerschappen en institutionele fondsenwerving is een pré.
 •     Je weet hoe het eraan toe gaat in een internationale organisatie; je bent cultureel-sensitief en doelgericht.
 •     Je hebt een academisch werk- en denkniveau en spreekt en schrijft vloeiend Engels.
 
Bij de positie horen de volgende taken en verantwoordelijkheden:
 
 •     Bouwen aan een sterk merk en overtuigende communicatie.
 •     Vertegenwoordigen van Heifer in Europa, het bouwen en onderhouden van een breed netwerk van bedrijven, ngo’s, overheden en kennisinstellingen en het tot stand brengen van partnerschappen.
 •     Genereren van financiering voor programma’s en organisatie.
 •     Ontwikkelen van strategie en realisatie van jaarplannen en jaarbegrotingen.
 •     Positionering, strategieontwikkeling en overleg met onze zusterorganisatie Heifer International in Little Rock (USA).
 •     Meedenken bij de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van effectieve projecten, in samenwerking met partners binnen en buiten het Heifer netwerk.
 •     Faciliteren en versterken van een zeer betrokken team.
 •     Als directeur ben je eindverantwoordelijk. Met de manager bedrijfsvoering en financiën vorm je het bestuurlijk team, dat rapporteert aan de raad van toezicht. 

Arbeidsvoorwaarden

Heifer Nederland biedt een uitdagende en veelzijdige functie, met veel vrijheid en ruimte voor ontwikkeling. Ons team, gevestigd te Roosendaal, bestaat uit 7 zelfstandige, enthousiaste en gedreven mensen. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Welzijn. De functie is ingedeeld in salarisschaal 12 (maandsalaris maximaal 5.849 Euro).

Interesse?

Hebben we je interesse gewekt? Stuur je CV en motivatie voor 1 oktober 2019 per email naar Marius van der Veeken, manager bedrijfsvoering en financiën, marius@heifer.nl. I.v.m. vakantie neem bij vragen telefonisch contact op met het kantoor: 0165-520123.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 

Ook een vacature plaatsen? Klik hier
gerelateerde items