Toon alles (1)

Zes tips voor een diervriendelijk huis

25 oktober 2016, 10:00
Zes tips voor een diervriendelijk huis
Zes tips voor een diervriendelijk huis
Jouw huis richt je in zoals jij het mooi vindt, maar houd je ook rekening met jouw huisdier(en)? Lifestyleforpets geeft 6 tips om jouw huis diervriendelijk in te richten.
 
1. Denk vooruit
Bedenk eerst wat er allemaal nodig is voor het dier. Ben je toevallig aan het verbouwen, misschien kun je dan ergens een bench, kattenbak of hok in of onder maken. Kattenluikjes kunnen ook mooi weggewerkt worden. En: je kunt een heleboel zelf!
 
2. Interieur
Heb je een zwart interieur dan is het misschien niet handig om een wit dier dat erg verhaart te nemen. Tenzij je uiteraard je hele interieur er op wilt aanpassen! En wat denk je van alle breekbare dingen? Die honderd jaar oude Chinese vaas kun je het beste achter slot en grendel zetten…
 
3. Bank
Katten zullen het liefst op de bank zitten dus ga niet voor die prachtige Chesterfield. Als de kat daar zijn nagels inzet… Het materiaal microfibre is makkelijk te reinigen en blijft lang mooi.
 
4. Gezondheid
Vogelverblijven zet je niet in de keuken of op andere plekken waar het dier in contact kan komen met giftige stoffen. Ook vinden ze het niet fijn om op de tocht te staan. Dit geldt ook voor cavia’s, hamsters en konijnen!
 
5. Huishouden
Zorg dat je goede (niet giftige producten) in huis hebt om plasjes uit het tapijt te krijgen en de geur te neutraliseren. Koop een goede stofzuiger met opzetstukjes, want die haren komen overal!
 
6. De vloer
Ga je voor tapijt? Heel veel schoonmaakwerk (plasjes, haren). Of voor een houten vloer? Er zullen zeker krasjes opkomen, maar er zijn ook laminaatsoorten met een krasvaste laag te koop.
 
gerelateerde items