Toon alles (1)

DierenLot reikt vijf dierenambulances tegelijk uit

21 december 2017, 05:00
Stichting DierenLot heeft vandaag vijf dierenambulances tegelijk uitgereikt.
Stichting DierenLot heeft vandaag vijf dierenambulances tegelijk uitgereikt.
Stichting DierenLot heeft vandaag vijf dierenambulances tegelijk uitgereikt. De gelukkige ontvangers zijn Dierenambulance Zuid Oost Friesland, Dierenambulance Helmond, Egelopvang Roosendaal, Stichting Scheldekat en Stichting Superkatten. Er rijden nu al honderdveertig dierenambulances van DierenLot rond in Nederland. 
 
Drie auto’s van de vijf uitgereikte ambulances zijn vervangingen van andere auto’s. Zo is de auto van Dierenambulance Zuid Oost Friesland door een aanrijding total loss verklaard. Dierenambulance Helmond heeft de oude DierenLot-ambulance helemaal op gereden: met ruim vierhonderd duizend kilometer op de teller werd het tijd voor een nieuwe betrouwbare auto. Egelopvang Roosendaal levert hun huidige bestelauto in en neemt een tweedehands transportambulance mee terug naar Roosendaal.
 
Nieuwe beneficianten
Er zijn twee nieuwe beneficianten die een auto in ontvangst mogen nemen: Stichting Scheldekat en Stichting Superkatten. Stichting Scheldekat rijdt veel kilometers door bijna heel Zeeland om katten te vangen, naar de dierenarts te brengen, te herplaatsen of als dat niet meer lukt omdat de katten te veel verwilderd zijn, te voeren op locatie. Dat doet Scheldekat al jaren met eigen vervoer, maar dat betekent dat er soms wel drie personenauto’s moeten rijden om alle katten die gevangen zijn mee te nemen. Kwalitatief diervervoer is voor deze organisatie dan ook echt noodzakelijk, vandaar dat zij een volledig ingerichte nieuwe dieren transportambulance in ontvangst mochten nemen.
Stichting Superkatten rijdt ook veel heen en weer naar dierenarts, opvang en vanglocaties van de katten. Ook zij doen dat al jaren met eigen vervoer, maar vanaf vandaag met een tweedehands dierenambulance van DierenLot.
 
DierenLot heeft nu zo’n honderdveertig dierenambulances in bruikleen gegeven aan dierenhulporganisaties in heel Nederland.
gerelateerde items