Toon alles (1)

DierenLot Noodfonds helpt DierenZorg Eemland bij opvangen toestroom katten

15 november 2019, 00:00
Extra vergoeding voor voer en verzorging dankzij DierenLot Noodfonds
Extra vergoeding voor voer en verzorging dankzij DierenLot Noodfonds
De dierenambulances van Soest en Nijkerk hebben in totaal 49 katten en 3 honden opgehaald bij een vakantiewoning in Spakenburg. Door een ziekenhuis opname was de bewoonster niet meer in staat de dieren te verzorgen.

De dierenambulances reden af en aan om de dieren naar de opvang in Soest te brengen en na te laten kijken door de dierenarts. 

De invasie van meer dan 50 dieren brengt voor de stichting onvoorziene hoge kosten met zich mee die niet verhaald kunnen worden op de vroegere eigenares. Deze heeft namelijk afstand gedaan van de dieren.

De eerste controle door de dierenarts, de inentingen, het chippen, het castreren en steriliseren, de quarantaine en ook het behandelen van de besmettelijke darminfectie waarvoor een lange behandeling noodzakelijk is. Een flinke aanslag op het budget van de stichting.

Actie
Om de 52 dieren zo goed mogelijk te verzorgen en de kosten van de dierenarts te verzachten is de stichting onlangs een hulpactie gestart. Dankzij donateurs en giftgevers is er flink wat geld opgehaald. Maar ook de onverwacht hoge verblijfskosten doen een flinke aanslag op het budget. Immers de grote toestroom van deze dieren doen de doorlooptijd binnen de opvang flink toenemen. 

Noodfonds
Gelukkig kan de Stichting Dierenzorg Eemland dankzij DierenLot een beroep doen op het DierenLot Noodfonds. Dit fonds stelt hen in staat de extra kosten b.v. op het gebied van extra voer en verzorging door de grote toestroom van de katten en honden enigszins te verzachten.

 
gerelateerde items