Toon alles (1)

Dierenambulance van de Houtsnip helemaal af door steuntje van DierenLot

6 december 2019, 00:00
De vogelambulance van de Houtsnip.
De vogelambulance van de Houtsnip.
Vogelasiel de Houtsnip heeft door een geldinzameling een vogelambulance kunnen kopen. Stichting DierenLot zorgde met een bijdrage voor de belettering, zwaailichten en een veilige inrichting.

Vogelasiel de Houtsnip vond het lastig om passend vervoer te regelen voor de (kleine) vogels die opvang nodig hebben. De opvang merkte dat veel dierenambulances liever niet rijden voor deze kleine vogels.

Daardoor werd de Houtsnip vaak gebeld of zij deze kleintjes niet zelf konden ophalen. Helaas was dit vaak niet mogelijk omdat er geen passend vervoer was. Zo kunnen zieke vogels met besmettingsgevaar in een gewone auto makkelijk andere vogels aansteken, doordat het lastiger is om deze goed schoon te maken.
 
Dierenambulance
Een eigen dierenambulance was de oplossing. De Houtsnip heeft zelf het geld ingezameld voor de ambulance, maar voor de belettering, zwaailichten en veilige inrichting was helaas geen budget meer.

Dankzij de donateurs, giftgevers en loterijspelers van DierenLot kunnen nu ook de kleine vogels weer veilig opgehaald worden en opgevangen worden bij de Houtsnip.  

 

 
gerelateerde items