Toon alles (1)

Dieren in Venezuela hebben het extreem zwaar

3 september 2018, 00:00
Rosi en haar man hebben hun eigen achtertuin  opengesteld voor tientallen honden en katten.
Rosi en haar man hebben hun eigen achtertuin  opengesteld voor tientallen honden en katten.
Het is vrijwel dagelijks te zien in de krant en op de televisie: De situatie in Venezuela is volstrekt chaotisch. Tienduizenden inwoners vluchten het land uit. Vaak met achterlating van hun huisdieren. Die worden dan ergens op het erf vastgebonden aan een paal en moeten dan het huis 'verdedigen'. Maar het weinige voer en water is snel op.

Rosi Baroncino heeft de zware taak op zich genomen, om het dagelijkse leed voor de straatdieren in hun omgeving zoveel mogelijk tegen te gaan. Rosi en haar man zijn gepensioneerd, en behoren tot de zeer weinigen die zich nog het lot aantrekken van deze erf-honden die zij eten/drinken brengen. Maar ook zwerfdieren willen helpen. Op straat is vrijwel geen eten meer te vinden.

Stichting Dierennood heeft al jarenlang zeer goed contact met Montserrat Batllo, die tijdelijk in Venezuela woont en gespecialiseerd is in sterilisatieprojecten. Zij berichtte over Rosi en haar man, die hun eigen achtertuin hebben opengesteld voor tientallen honden en katten. Vaak uitgemergeld en ziek.

Hulpproject
Het hulpproject van de maand september van Stichting Dierennood is er op gericht om deze hulpverleners in staat te stellen om weer voer te kunnen kopen.

Lees er meer over op de website van Stichting Dierennood.

 
gerelateerde items