Toon alles (2)

Bestuursvoorzitter Monissen neemt afscheid van Prinses Máxima Centrum

11 september 2019, 13:00
Diana Monissen vertrekt bij Prinses Máxima Centrum
Diana Monissen vertrekt bij Prinses Máxima Centrum
Diana Monissen legt haar functie van bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie neer. Monissen trad medio 2015 aan als bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum. Zij werkte aan de realisatie van het centrum en sinds het centrum medio 2018 zijn deuren opende heeft zij zich ingezet voor een strategisch meerjarenplan dat dit najaar gepresenteerd wordt. Daarom legt zij begin 2020 haar functie neer om ruimte te bieden aan de opvolging.

Topinstituut

Met het Prinses Máxima Centrum legde Monissen de lat hoog. Het doel was en is de huidige genezingskans van 75 procent te verhogen naar 100 procent. Bovendien wil het Centrum het beste wetenschappelijk onderzoeksinstituut op kinderoncologisch gebied in Europa worden, met wetenschappelijk toptalent uit zowel binnen- als buitenland. En het wil zich kunnen meten met kinderoncologische topresearchinstituten buiten Europa, zoals het Amerikaanse St. Jude Children’s Research Hospital waar we inmiddels nauw mee samenwerken.

Fondsenwerving

Fondsenwerving is voor het Prinses Máxima Centrum cruciaal. Monissen in een eerder interview in Managementscope: ‘We zijn erg afhankelijk van giften en donaties. Ik heb dan ook de Stichting Steun het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opgericht, die zich richt op de fondsenwerving bij fondsen, particulieren en bedrijven. Denk aan de financiering van voorzieningen die buiten de reguliere zorgdekking vallen, maar die voor het welzijn van zowel het kind als het gezin cruciaal zijn tijdens het vaak langdurige proces van behandelingen en opnames.’
 
Lees hier het interview van Diana Monissen in Managementscope
 
gerelateerde items