Denktank Agenda Filantropie

6 augustus 2009
Nieuws | | De Dikke Blauwe

AMSTELVEEN (6 augustus) - Voor de tijdens Civil Society Congres gelanceerde "Agenda Filantropie 2010" is een denktank gevormd die op 16 september een eerste werkbijeenkomst zal houden. Gastheer is agendacommissievoorzitter Ted van den Bergh van Triodos Foundation.


De "Agenda Filantropie 2010" bevat vijf  "opdrachten" en twaalf concrete actiepunten voor de filantropie-sector. De agenda is op verzoek van Stichting Civil Society en congresprogramma-manager 5 opgesteld door een onafhankelijke commissie van zes sectorgenoten die pleiten voor een bundeling van krachten. Doel van de agenda is te komen tot nieuw leiderschap en ondernemerschap in de filantropiesector.

 


Veertig aanmeldingen

 


Voorzitter Ted van den Bergh meldt in zijn uitnodiging aan diverse sectorgenoten dat er tijdens en na het Civil Society Congres op 9 juni in Rotterdam zowel enthousiaste reacties opgetekend als kritische geluiden gehoord. Van den Bergh: "Dat is goed. Zo'n veertig mensen hebben zich aangemeld en willen een bijdrage leveren aan het vervolg. De discussie zal overgaan in gesprekken over een toekomst waarin de sector haar ‘highest potential' wil realiseren. Daartoe zullen ideeen worden ontwikkeld en concrete projecten van start gaan."

 


Startsessie

 


Voor de werkbaarheid van de denktank op 16 september bij Triodos Bank Foundation in Zeist is het aantal deelnemers gelimiteerd tot twintig. Van den Bergh hierover in zijn uitnodiging: "In het geval dat (te) veel mensen zich aanmelden, zullen we keuzes moeten maken. Tijdstip van aanmelding en samenstelling van de groep zullen daarbij bepalend zijn."

 


De werkbijeenkomst zal begeleid worden door Hein Dijksterhuis van Cordes, een onafhankelijk bureau voor organisatieadvies & ontwikkeling. De facilitering van en communicatie over de "Agenda Filantropie 2010" wordt vooralsnog verzorgd door Stichting Civil Society.

 


Meer informatie over en volledige tekst van "Agenda Filantropie 2010" op: http://www.civilsociety.nl/

 


Mail: agenda2010@civilsociety.nl