Deloitte assisteert bij keuring KGD-doelen

30 juni 2010
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (30 juni) - Deloitte Management Support B.V. en Stichting Keurmerk Goede Doelen hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Medewerkers van Deloitte gaan helpen om goede doelenorganisaties die het KGD willen verwerven te keuren.

Het Keurmerk Goede Doelen werd in mei 2009 geïntroduceerd met het oogmerk om prestatiegericht denken en handelen bij goede doelenorganisaties en donateurs te bevorderen. Op dit moment beschikken vijftien goede doelen over het Keurmerk. Tot op heden werden de keuringen uitgevoerd door medewerkers van het European Certification Bureau. Vanaf vandaag komen daar de medewerkers van Deloitte dus bij.

Goede doelen die het Keurmerk Goede Doelen willen verwerven moeten een aantal vragen beantwoorden en een aantal documenten verstrekken. De keuring houdt in dat wordt beoordeeld of de antwoorden en documenten aan de criteria voldoen die in het keuringsprotocol zijn vastgelegd. Op basis van de uitkomsten van de keuring stelt de keurder, een medewerker van European Certification Bureau of Deloitte, een advies op aan het bestuur van de Stichting Keurmerk Goede Doelen. Dit bestuur beslist of het Keurmerk wel of niet wordt toegekend.